Απονομή βραβείων στον Διαγωνισμό [B]green για τη διάκριση των καλύτερων αειφόρων κτιρίων

 
26 φωτοβολταικα σκεπη Fot 330x220 Απονομή βραβείων στον Διαγωνισμό [B]green για τη διάκριση των καλύτερων αειφόρων κτιρίων

Αειφόρος δόμηση

Κατά την  απονομή των Βραβείων του Διαγωνισμού [B]green ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΚΑ, Νίκος Σηφουνάκης συνεχάρει τους συντελεστές του διαγωνισμού και αναφέρθηκε στην εφαρμογή της αειφόρου δόμησης.

Στην εκδήλωση δήλωσε τα εξής:
«Θα ήθελα να συγχαρώ τους συντελεστές του περιοδικού RE+D για την πρωτοβουλία που ανάλαβαν πριν από λίγα χρόνια να εισάγουν ένα νέο θεσμό, το βραβείο [B]green, για τη διάκριση των καλύτερων αειφόρων κτιρίων. Θα ήθελα, επίσης, να συγχαρώ και τους φορείς εκείνους – τo Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), το International Council of Shopping Centers (ICSC) και το Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS), που, αναγνωρίζοντας τη σημασία της αειφόρου δόμησης, συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση.

Για τη χώρα μας, η εφαρμογή της αειφόρου δόμησης, δηλαδή, η αρμονική συνύπαρξη της περιβαλλοντικής, της οικονομικής και της κοινωνικής διάστασης στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε τη δόμηση και την εκτελούμε, δεν είναι μια απλή υποχρέωση που απορρέει από κοινοτικούς κανονισμούς – όπως, για παράδειγμα, η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων – και δεν είναι μια ακόμη τάση από εκείνες που αναβιώνουν ανά τις εποχές όπως ο βιοκλιματικός σχεδιασμός που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο έρεισμα στην αρχιτεκτονική τα τελευταία χρόνια. Για την Ελλάδα, η αειφόρος δόμηση είναι μια πρακτική από την οποία μπορούν να προκύψουν πολλαπλά οφέλη.»

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία στο link: http://www.ypeka.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.