Oμιλία του Υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου για επενδύσεις στην ενέργεια

 
40 %CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB Fot 330%CF%87234 Oμιλία του Υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου για επενδύσεις στην ενέργεια

Επενδύσεις στην ενέργεια και αειφόρος ανάπτυξη

Σε ομιλία του, στο 1ο Στρατηγικό Συνέδριο για τον κλάδο “Επενδύσεις στην ενέργεια και αειφόρος ανάπτυξη” ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε σε τρία σημεία: Την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, την μεταστροφή σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Μίλησε για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, του ΔΕΣΦΑ και των Ελληνικών Πετρελαίων. Μία κίνηση, η οποία ξεκινά το 2011 και ολοκληρώνεται στις αρχές του 2012, με την οποία θα αλλάξει το ενεργειακό τοπίο στη χώρα μας.

Για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είπε ότι από το 2009 μέχρι σήμερα, έχει διπλασιαστεί η εγκατεστημένη ισχύς στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην ανησυχία που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τη δυνατότητα χρηματοδότησης και τα ελλείμματα που έχουν δημιουργηθεί στον ΔΕΣΜΗΕ και τον τρόπο κάλυψης από αυτά. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Ήδη, πριν από μερικές ημέρες, το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα άλλης μίας δημοπράτησης δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων, ενώ φέρνουμε πιο μπροστά κι άλλες δημοπρασίες, που μαζί με τις οφειλόμενες επιστροφές ΦΠΑ στον ΔΕΣΜΗΕ, θα μειώσουν το έλλειμμά του στο μισό, από εκεί που βρίσκεται αυτή τη στιγμή, μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.»

Τέλος για την εξοικονόμηση ενέργειας ο κ. Παπακωνσταντίνου  δήλωσε ότι όλες οι αναλύσεις δείχνουν ότι η μεγαλύτερη απόδοση για την οικονομία βρίσκεται στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη δυνατότητα κάθε σπίτι, κάθε επιχείρηση, κάθε δημόσιο κτίριο, να χρησιμοποιεί νέα υλικά, που δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθεί μία ολόκληρη νέα βιομηχανία, η οποία χρησιμοποιεί υλικά και τρόπους κατασκευής, που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία στο link: http://www.ypeka.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.