Το μέλλον ανήκει στην ιδιοκατανάλωση ενέργειας από φωτοβολταϊκά

 
14 stegi1 330x2221 Το μέλλον ανήκει στην ιδιοκατανάλωση ενέργειας από φωτοβολταϊκά

Η παραγωγή ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας για ιδιοκατανάλωση είναι το μέλλον

Η TECHMASTER GmbH (Hechingen, Γερμανία)  εγκατέστησε σε ένα γερμανικό ιδιωτικό σπίτι φωτοβολταϊκό σύστημα, και κατάφερε μια εξαιρετική ισορροπία της ενέργειας, με 100% κάλυψη των ενεργειακών εξόδων του νοικοκυριού, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και την εξοικονόμηση ενέργειας με έξυπνο σύστημα διαχείρισης ,  όπως η εταιρεία ανέφερε σε δελτίο  τύπου.

“Η παραγωγή ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας για ιδιοκατανάλωση είναι το μέλλον”, εξηγεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της TECHMASTER, Volker Pfister.

“Η αγορά ενέργειας γίνεται όλο και πιο ακριβή, οι ελκυστικές feed-in-tariffs σταμάτησαν  - ωστόσο η ηλιακή ενέργεια που παράγει ένα νοικοκυριό για ιδιοκατανάλωση , είναι ήδη φθηνότερη από την ηλεκτρική ενέργεια που αγοράζεται από το δίκτυο. Η τάση αυτή θα συνεχιστεί έντονα τα επόμενα χρόνια: Όποιος θέλει να προστατεύσει το πορτοφόλι του αλλά και να καταναλώνει καθαρή πράσινη ενέργεια, επιλέγει την λύση της αυτοπαραγωγής με ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταϊκά”.

Ταυτόχρονα το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού και το ζεστό νερό  χρησιμοποιούν αντλία θερμότητας με ηλεκτρική ενέργεια αντί για πετρέλαιο.  Ένα σύστημα διαχείρισης ενέργειας ελέγχει την αντλία, έτσι ώστε να δουλεύει ως επιτοπλήστων από την ηλιακή ενέργεια που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά. Εξαίρεση αποτελούν ημέρες χωρίς ηλιακή ακτινοβολία, όπου η ηλεκτρική ενέργεια προμηθεύεται από το δίκτυο.

Επιπλέον, όλος ο φωτισμός στο σπίτι μετατράπηκε σε LED.

Το φωτοβολταϊκό σύστημα με 14,1 kW παράγει ετησίως περισσότερα από 18.000 kWh της ηλιακής ενέργειας. Μέσα σε δύο χρόνια, παρέδωσε κατά μέσο όρο 36.815 ώρες κιλοβάτ (kWh) της ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού χρειάστηκε αυτά τα χρόνια, να απορροφήσει περίπου 335 kWh το μήνα ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο. Κατά μέσο όρο όμως πούλησε ταυτόχρονα 1.500 kWh της ηλιακής ενέργειας με τιμή ρεύματος που ήταν υψηλότερη από ό, τι πληρώνει για το ρεύμα που αγοράζει. Το νοικοκυριό σ’ αυτή την περίπτωση κάλυψε στο 100% τις ενεργειακές του ανάγκες, με την βοήθεια του φωτοβολταϊκού συστήματος της οροφής και μάλιστα χωρίς την βοήθεια μπαταριών.

 
This entry was posted in ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.