Ηλιακή ενέργεια και αντλίες θερμότητας: SMA και Stiebel Eltron συνεργάζονται στον τομέα της διαχείρισης της ενέργειας για ιδιωτικές κατοικίες

 
59 γεωθερμια 330x317 Ηλιακή ενέργεια και αντλίες θερμότητας: SMA και Stiebel Eltron συνεργάζονται στον τομέα της διαχείρισης της ενέργειας για ιδιωτικές κατοικίες

Αντλίες θερμότητας Stiebel Eltron σε συνδυασμό με το έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας της SMA, για τα έξυπνα νοικοκυριά του μέλλοντος

Η εταιρεία Stiebel Eltron GmbH & Co KG (Holzminden, Γερμανία) και η κατασκευάστρια φωτοβολταϊκών μετατροπέων SMA Solar Technology AG (Niestetal) ανακοίνωσαν στις 08.03.2013 την συνεργασία τους: Οι εταιρείες θα συνδυάσουν τις αντλίες θερμότητας Stiebel Eltron με το έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας της SMA, για τα έξυπνα νοικοκυριά του μέλλοντος.

Οι  αντλίες θερμότητας της Stiebel Eltron θα ξεκινούν αυτόματα με την βοήθεια του συστήματος της SMA, όταν το in-house φωτοβολταϊκό σύστημα παρέχει αρκετή ενέργεια. Η παραγώμενη ενέργεια θα αποθηκεύεται σε θερμικές μπαταρίες. Έτσι η μεγιστοποίηση της ηλιακής ενεργειακής κατανάλωσης, συνεισφέρει στη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και αυξάνει στο μέγιστο δυνατό την ενεργειακή αυτάρκεια του νοικοκυριού.

Την απόφαση για το αν θα αποθηκευτεί η ηλιακή ενέργεια που παράγεται, ή αν θα τροφοδοτείται, πέρνει το σύστημα διαχείρισης της ενέργειας της SMA, ανάλογα με προβλέψεις της αναμενόμενης ηλιακής ενέργειας από το Ιντερνετ, καθώς και από την προγραμματισμένη αναμενόμενη κατανάλωση ενέργειας του νοικοκυριού.

Η επικοινωνία των δύο μονάδων πραγματοποιείται μεσω του διαχειριστή Sunny Home της κεντρικής μονάδας ελέγχου της SMA, Smart Home, και του Internet Services Gateway (ISG) της STIEBEL ELTRON, όπου ο διαχειριστής Sunny Home προτείνει τις πιο κατάλληλες ώρες λειτουργίας της αντλίας θερμότητας.

Ο διαχειριστής Sunny Home υπολογίζει επίσης την ποσότητα παραγωγής ηλιακής ενέργειας για τις επόμενες ώρες και τις ανάγκες κατανάλωσης του νοικοκυριού.

Πέρα από την αποθήκευση σε μπαταρία, η ηλιακή ενέργεια αποθηκεύεται επίσης με τη μορφή θερμότητας στον αποθηκευτικό χώρο της αντλίας, η οποία  τροφοδοτείται από το φωτοβολταϊκό σύστημα στην οροφή.

Έτσι το ολοκληρωμένο σύστημα των δύο εταιρείων κατορθώνει την βέλτιστη αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας.

 
This entry was posted in ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.