Hλιακή ενέργεια ακόμη πιο αποτελεσματική: Η Miele και η SMA υπογράφουν συμφωνία συνεργασίας

 
SunnyHomeManager Hλιακή ενέργεια ακόμη πιο αποτελεσματική: Η Miele και η SMA υπογράφουν συμφωνία συνεργασίας

Έξυπνα SMA συστήματα

Η Miele & Cie. KG (Guetersloh, Γερμανία),  πρωτοπόρος στις οικιακές συσκευές σε έξυπνα δίκτυα (smart grid), και η SMA Solar Technology AG (Niestetal, Γερμανία), πρωτοπόρος στη διαχείριση ενέργειας πρόκειται να συνεργαστούν στο πεδίο της ευφυούς διαχείρισης ενέργειας, όπως η SMA ανέφερε σε δελτίο Τύπου.

Στόχος είναι σε εγκατεστημένα οικιακά  φωτοβολταϊκά συστήματα να καταστεί δυνατή η αποτελεσματικότερη χρήση της παραγώμενης ηλιακής ενέργειας με σκοπό την οικονομική και αποτελεσματική διαχείριση για την ιδιοκατανάλωση.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε στις 08.02.2013 περιλαμβάνει την από κοινού εμπορία των νέων έξυπνων οικιακών συσκευών Miele και το σύστημα διαχείρισης ενέργειας Smart Home SMA, αφού οι δύο εταίροι παρέχουν πλήρη συμβατότητα των αντίστοιχων προϊόντων τους. Η κοινή προσέγγιση: οι ηλεκτρικές συσκευές της Miele, όπως πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων και στεγνωτήρια ξεκινούν αυτόματα όταν το in-house φωτοβολταϊκό σύστημα παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό εξασφαλίζει την άμεση χρησιμοποίηση της ηλιακής ενέργειας και συμβάλλει στη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας. Ταυτόχρονα παρέχεται στους χρήστες αυτής της τεχνολογίας η ενεργή συμβολή στην προστασία του κλίματος και τη διαφύλαξη των πόρων.

Η κεντρική μονάδα ελέγχου του συστήματος του SMA Smart Home είναι ο  Sunny Home Manager, ο οποίος οργανώνει  την χρήση των ηλεκτρικών συσκευών Miele: Με βάση τηνπροβλέψη του καιρού από το Internet, υπολογίζει την παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος από το φωτοβολταϊκό σύστημα, για τις επόμενες ώρες και επικοινωνεί με το Miele Gateway. Το Miele Gateway με την σειρά του δηλώνει ποιές συσκεύες είναι έτοιμες για λειτουργία, ποιό πρόγραμμα έχει επιλεγχεί και πόση ενέργεια χρειάζεται το πρόγραμμα.

Οι νέες συσκευές με το Gateway της Miele και ο Sunny Home Manager της SMA βρίσκονται ήδη στην γερμανική αγορά. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει από την αρμόδιους ηλεκτρολόγους, και ειδικούς εμπορικούς εταίρους της SMA.

Το μέλλον των φωτοβολταϊκών συστημάτων ανήκει στην ιδιοκατανάλωση.

 
This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.