Αποθηκευτικά συστήματα της VARTA για φωτοβολταϊκές σκεπές με ιδιοκατανάλωση

 
25 Fot haus 330x248 Αποθηκευτικά συστήματα της VARTA για φωτοβολταϊκές σκεπές με ιδιοκατανάλωση

Το μέλλον των φωτοβολταϊκών βρίσκεται στην ιδιακατανάλωση

Η VARTA GmbH (Nordlingen, Γερμανία) και η Enerix Alternative Energietechnik GmbH & Co KG (Regensburg, Γερμανία) υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για τη διανομή των λύσεων αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας της Varta.
Έτσι ιδιοκτήτες ακινήτων που αποφασίζουν για μια λύση ιδιοκατανάλωσης έχουν ένα εξαιρετικό προϊόν “made in Germany” και μια υπηρεσία που ολοκληρώνει την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού και αποθηκευτικού συστήματος από μία μόνο εταιρεία, όπως ανέφερε η Enerix σε δελτίο Τύπου.

Τα προϊόντα αποθήκευσης Varta μπορούν να εγκατασταθούν και να συνδεθούν σε υπάρχοντα φωτοβολταϊκά συστήματα, όπως σε οικιακές φωτοβολταϊκές σκεπές.
Οι εταιρείες με την συνεργασία τους αναμένουν ότι τα επόμενα χρόνια θα εξοπλίζουν περισσότερο από το ήμισυ των νέων φωτοβολταϊκών οικιακών συστημάτων στη Γερμανία, ενώ σχεδιάζουν την επέκτασή τους στον ευρωπαϊκό χώρο.

Με την αποθήκευση της ηλιακής ενέργειας με τις μπαταρίες VARTA μπορεί η αυτάρκεια μιάς κατοικίας να αυξηθεί στη Γερμανία στο 70%, ενώ στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει το 100%. 

Για την αποθήκευτικές λύσεις της Varta Engion χρησιμοποιούνται οι αποδοτικές κυψέλες ιόντων λιθίου με αρθρωτή σχεδίαση και μια εκτεταμένη εγγύηση για την προστασία των ηλεκτρονικών. Αποθήκευση μέχρι 90% και 6.000 κύκλοι φόρτωσης είναι δυνατοί, σε θερμοκρασία δωματίου, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.
Ανάλογα με τις ανάγκες κατανάλωσης ενέργειας και το μέγεθος του φωτοβολταϊκού συστήματος, η χωρητικότητα αποθήκευσης ποικίλλει. Το σύστημα είναι διαθέσιμο σε τρία μεγέθη: οικογενειακό ENGION με 3,7 kWh, οικογενειακό ENGION PLUS με 8,3 kWh  και ENGION MAX με 13,8 kWh.

 
This entry was posted in ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.