Φωτοβολταϊκά σε Σχολικά Κτίρια της Λάρισας από τη Δέλτα Τεχνική

 
113 fotovoltaika delta techniki larisa 330x248 Φωτοβολταϊκά σε Σχολικά Κτίρια της Λάρισας από τη Δέλτα Τεχνική

Φωτοβολταϊκά σε 15 Σχολικά Κτίρια της Λάρισας

H Δέλτα Τεχνική Α.Ε. ανέλαβε την προμήθεια και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Σταθμών σε 15 σχολεία του Δήμου Λάρισας, ισχύος 10 kW το κάθε ένα, καθώς και Σταθμού 436 kW στην Σκεπαστή Αγορά Nεάπολης.

Η ανάθεση έγινε μετά από δημόσια ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία, η οποία άρχισε το Φεβρουάριο, με πολύ αυστηρά κριτήρια και προδιαγραφές και ολοκληρώθηκε με την υπογραφή σύμβασης ανάθεσης από τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κο Κ. Τζανακούλη και τον Δ/ντα Σύμβουλο της Δέλτα Τεχνική Α.Ε, κο Αναστάσιο Δεληγιώργη.

Η Δέλτα Τεχνική Α.Ε., από την ίδρυσή της το 1980, έχει σαν όραμα την αξιοποίηση όλων των μορφών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που η Ελλάδα διαθέτει σε αφθονία όπως ο ήλιος, ο αέρας, το νερό και το έδαφος. Γι’ αυτό στηρίζει με πράξεις, μέσα από την ενεργό και πρακτική παρουσία της, την αναπτυσσόμενη αγορά των ΑΠΕ και βεβαίως τον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης εγκατάστασης, ο Δήμος Λαρισαίων θα καταγραφεί στους ηλεκτροπαραγωγούς δήμους της χώρας, δίνοντας ενεργειακή αυτοτέλεια στα συγκεκριμένα σχολεία, την ίδια στιγμή που θα καλύπτεται και ένα επιπλέον μέρος των ενεργειακών αναγκών του Δήμου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Δήμου, με την εγκατάσταση θα επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση πόρων που διατίθενται για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ενώ θα υπάρχει σημαντική συνεισφορά στο περιβάλλον με την αποφυγή έκλυσης τουλάχιστον 700 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.