Η ηλιακή θέρμανση γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλή

 
76 πρασινο σπιτι Fot 330χ270 Η ηλιακή θέρμανση γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλή

Μια ηλιακή εγκατάσταση θέρμανσης στη χώρα μας επιτρέπει εξοικονόμηση ενέργειας από 60 έως και 80%!.

Οι τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αλλά και του φυσικού αερίου συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και επιβαρύνουν όλο και περισσότερο τα νοικοκυριά.

Μία σίγουρη λύση στο άμεσο μέλλον για την μείωση των λογαριασμών ρεύματος και θέρμανσης, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, ειδικά στη χώρα μας βρίσκεται στην ηλιακή ενέργεια.

Η νέα ηλιακή θέρμανση είναι ήδη πραγματικότητα στις χώρες της βόρειας Ευρώπης, παρ΄ όλη την μικρότερη ηλιοφάνεια. Τα ηλιακά θερμικά συστήματα σε συνδυασμό με άλλα φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα θέρμανσης, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή, για παράδειγμα, ως μέρος της ανακαίνισης του συστήματος θέρμανσης.
Το 2012 στη Γερμανία, χώρα με 40% λιγότερη ηλιαφάνεια απ΄ότι η ελλάδα έχουν ήδη εγκατασταθεί περίπου 100.000 ηλιακά θερμικά συστήματα.

 

Το κόστος εγκατάστασης ηλιακής θέρμανσης ανέρχεται περίπου στα 10.000 ευρώ για μονοκατοικίες και μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ΄ οίκον».

Μια ηλιακά υποβοηθούμενη εγκατάσταση θέρμανσης στη χώρα μας επιτρέπει εξοικονόμηση ενέργειας από 60 έως και 80%!. Με μια αυτόνομη ηλιακή εγκατάσταση και το κατάλληλο αποθηκευτικό σύστημα (Μπαταρία), η ενέργεια του καλοκαιριού μπορεί να χρησιμοποιηθεί το χειμώνα, υποβοηθούμενη από την αρκετή ηλιοφάνεια της χώρα μας και το χειμώνα.

Το καλοκαίρι η εγκατάσταση αναλαμβάνει την ψύχη των χώρων και τον ηλιακό θερμοσίφωνα.

 
This entry was posted in ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.