Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στο αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 
72 %CE%91%CE%A0%CE%98 stegi 330x248 Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στο αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στο αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής

Η ENGAIA A.E. ολοκλήρωσε με επιτυχία δύο Φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις ισχύος 10kW του Αγροκτήματος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Στο σύνολο τους οι δύο φ/β εγκαταστάσεις αναμένεται να παράγουν πάνω από 37MWh ετησίως ενώ με τη λειτουργία τους θα αποτρέπεται η εκπομπή περισσότερων από 26 τόνους CO2 ανά έτος.

Η ENGAIA, μετά από ανοικτό διαγωνισμό, ανέλαβε την σχεδίαση και εγκατάσταση των δύο έργων, σύμφωνα πάντα και με τις υποδείξεις του Αγροκτήματος. Ο εξοπλισμός και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρία έχει πιστοποιηθεί με το διεθνές πρότυπο διαχείρισης ποιότητας ISO9001 για την διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών και το διεθνές πρότυπο για το περιβάλλον ISO14001.

O Διευθυντής του Αγροκτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δρ. Αναστάσιος Λιθουργίδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ποιοτική υλοποίηση της κατασκευής και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων της ENGAIA. Η πρωτοβουλία μας για εγκατάσταση Φ/Β στο Αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. ελπίζουμε να αποτελέσει παράδειγμα και σε άλλους δημόσιους φορείς καθώς και ιδιώτες, ώστε αφενός να μειώσουν το ενεργειακό κόστος τους και αφετέρου να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος στρεφόμενοι στην Πράσινη Ανάπτυξη».

 
This entry was posted in ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.