Φωτοβολταϊκό πάρκο 1MWp σε βιομηχανική στέγη στη Φθιώτιδα

 
74 conergy nomikos 330x248 Φωτοβολταϊκό πάρκο 1MWp σε βιομηχανική στέγη στη Φθιώτιδα

Φωτοβολταϊκό πάρκο 1MWp σε βιομηχανική στέγη

Στην υπογραφή συμφωνίας για την κατασκευή Φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής ισχύος 1 MWp στον οικισμό «Παναγιά Δομοκού» Φθιώτιδας, προχώρησε η Conergy Ελλάδος με την εταιρεία Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Β.Ε.Κ.

Η Conergy έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου με το «κλειδί στο χέρι» και ειδικότερα την προμήθεια του εξοπλισμού τη μελέτη, την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία του Φ/Β πάρκου. Η Φ/Β εγκατάσταση θα υλοποιηθεί στην βιομηχανικού τύπου οροφή του εργοστασίου της εταιρείας στην περιοχή της Φθιώτιδας, και θα καλύψει έκταση περίπου 11.500 m2. Οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν άμεσα και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος Ιουλίου.

Ο εξοπλισμός που θα προμηθεύσει η Conergy περιλαμβάνει 4.164 premium Φ/Β γεννήτριες Conergy PowerPlus 240P, 58 τριφασικούς μετατροπείς Conergy IPG 15T, 4 τριφασικούς μετατροπείς Conergy IPG 8T και βάσεις στήριξης Conergy SunTop. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλος ο βασικός εξοπλισμός κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην Γερμανία με τα πρότυπα ποιότητας της Conergy. Η Φ/Β εγκατάσταση αναμένεται να παράγει 1.350.000 kWh/έτος δηλαδή όσο θα κατανάλωναν ετησίως περίπου 350 νοικοκυριά, εξοικονομώντας έτσι 1.200 τόνους CO2 ετησίως.

O πρόεδρος της Conergy Ελλάδος Δρ. Στέφανος Μελισσόπουλος δήλωσε σχετικά με τη συμφωνία: «Με την υλοποίηση μιας ακόμα Φ/Β εγκατάστασης 1MWp συνεχίζουμε να προσφέρουμε στην ανάπτυξη της χώρας τη δύσκολη αυτή ώρα που έχουμε τόσο ανάγκη τέτοιου είδους επενδύσεις. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε την σημασία των Φ/Β έργων που υλοποιούνται σε βιομηχανικές στέγες, έναν τομέα που μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα. Ο γνώμονας με τον οποίο επιχειρούμε στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, ως μια πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε 14 χώρες ανά τον κόσμο, είναι η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων που να προσδίδουν στην επένδυση ασφάλεια και αξιοπιστία στη διάρκεια του χρόνου. Ευχαριστούμε τον κ. Νομικό προσωπικά για την εμπιστοσύνη που μας έδωσε και θα θέλαμε να του εγγυηθούμε ότι το έργο που θα του παραδώσουμε θα είναι σύμφωνο με τα πρότυπα ποιότητας Conergy».

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Νομικός, πρόεδρος της Δ. ΝΟΜΙΚΟΣ Α.Β.Ε.Κ., δήλωσε αναφορικά με την υπογραφή της συμφωνίας: «Με μεγάλη χαρά σήμερα αναγγέλλουμε την υπογραφή της συμφωνίας με την Conergy για την Φ/Β αυτή εγκατάσταση. Η εταιρεία μας, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, έδινε πάντα μεγάλη σημασία όχι μόνον στην εξέλιξη της αλλά και στη βελτίωση των τοπικών κοινωνιών στις οποίες επιχειρούσε καθώς και της εθνικής οικονομίας. Σήμερα, θεωρούμε επιτακτική για τη χώρα την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, και με βάση τις ίδιες αρχές προχωράμε στην επένδυση αυτού του Φ/Β συστήματος. Η επιλογή της Conergy έγινε μετά από μια επίπονη διαδικασία και είμαστε σίγουροι ότι στο πρόσωπο της βρήκαμε τον κατάλληλο συνεργάτη για την εγκατάσταση μας. Θέλω με την σειρά μου να ευχαριστήσω τον κ. Μελισσόπουλο για τη διορατική του καθοδήγηση καθώς και τους συνεργάτες του που με υψηλό επαγγελματισμό ανταποκρίθηκαν πλήρως στα πολλά και δύσκολα ερωτήματα που είχαμε».

 
This entry was posted in ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.