Πάτρα-Μεγαλόπολη: Νέα γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας

 
3 dei diktio 230x347 Πάτρα Μεγαλόπολη: Νέα γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Νέα γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργεια; Πάτρα-Μεγαλόπολη

Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη, εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργίας της Γραμμής Μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Πάτρας- Μεγαλόπολης, με συνολικό μήκος 119,2 χλμ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, με την κατασκευή και λειτουργία του έργου επιλύονται όλα τα προβλήματα τάσης και επάρκειας ενέργειας στην περιοχή της Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης των διαρκώς αυξανόμενων ηλεκτρικών φορτίων. Επίσης, το έργο θα συντελέσει στην απορρόφηση της παραγόμενης ενέργειας από τη νέα μονάδα ισχύος 800 MW στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης, καθώς και από τις εγκαταστάσεις των έργων ΑΠΕ.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία γραμμής υπερυψηλής τάσης 400 kV, η οποία θα διασυνδέει τα νέα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Πατρών και Μεγαλόπολης. Φορέας του έργου είναι σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ο ΑΔΜΗΕ και η γεωγραφική θέση του προσδιορίζεται εντός περιοχής υπαγόμενης διοικητικά στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. Η γραμμή μεταφοράς θα είναι διπλού κυκλώματος και θα αποτελείται από υπόγειο τμήμα 3,5χλμ στην έξοδο από το ΚΥΤ Πατρών και εναέριο τμήμα, μήκους 115,7χλμ, από τα οποία τα 65,3χλμ θα διέρχονται από τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Αχαΐας και τα 50,4χλμ από τα όρια της Π.Ε. Αρκαδίας.

 
This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.