Παραγωγή ηλιακής ενέργειας από τζάμια

 

 

89 energia Fot 330x248 Παραγωγή ηλιακής ενέργειας από τζάμια

Παραγωγή ηλιακής ενέργειας από τζάμια

Μερικά βήματα πριν από την εμπορευματοποίηση βρίσκεται η τεχνολογία που επιτρέπει την παραγωγή ηλιακής ενέργειας από τζάμια, τα οποία ψεκάζονται με ειδικό υλικό, καθώς οι εμπνευστές της ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων ότι πέτυχαν σημαντική πρόοδο στην κατεύθυνση της μαζικής παραγωγής τέτοιων τζαμιών σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, η New Energy Technology με έδρα το Κολούμπια των Ηνωμένων Πολιτειών υποστηρίζει ότι οι ερευνητές της βελτίωσαν το βαθμό διαφάνειας των τζαμιών και κατόρθωσαν να διπλασιάσουν την αποδοτικότητα της τεχνολογίας τους, ενώ παράλληλα μείωσαν κατά έξι φορές τους ρυθμούς παραγωγής τζαμιών που θα τοποθετούνται ακόμη και σε ουρανοξύστες τροφοδοτώντας τους με ανανεώσιμη ενέργεια.

Η μέθοδος SolarWindow που ανέπτυξε η αμερικανική εταιρεία βασίζεται στον ψεκασμό μικροσκοπικών, διαφανών ηλιακών κυψελών πάνω σε γυάλινες επιφάνειες. Ένα από τα βασικά επιτεύγματα των επιστημόνων της το τελευταίο διάστημα ήταν ο διπλασιασμός του ποσοστού μετατροπής του φωτός σε ενέργεια από κάθε κυψέλη, κάτι που βελτίωσε σημαντικά την αποδοτικότητα.

«Αυτό το πρόσφατο επίτευγμα δικαιώνει με συναρπαστικό τρόπο τις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας καθώς εργαζόμαστε διαρκώς με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και της απόδοσης των μονάδων μας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζον Κόνκλιν. «Καθώς συνεχίζουμε, παραμένουμε αφοσιωμένοι στην κατασκευή πρωτοτύπων για μεγάλες επιφάνειες, που είναι συμβατά με τις μεθόδους ταχείας παραγωγής, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εμπορευματοποίηση του SolarWindow.»

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.