Eπέκταση των δεσμευτικών στόχων για τις ΑΠΕ στο 2030, ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

 
101 prasini energia Fot 330x248 Eπέκταση των δεσμευτικών στόχων για τις ΑΠΕ στο 2030, ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Επέκταση των δεσμευτικών στόχων για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στο 2030

Σε ψηφοφορία που διεξήχθη την Πέμπτη 14 Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε την επέκταση των δεσμευτικών στόχων για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στο 2030.

«Για ακόμα μία φορά το Κοινοβούλιο αναγνώρισε, μέσα από την απαίτηση για φιλόδοξους δεσμευτικούς στόχους, τη σημαντική προσφορά της βιομηχανίας των Ανανεώσιμων Πηγών στην Ευρωπαϊκή οικονομία, στις θέσεις εργασίας, στην ενεργειακή ασφάλεια και στην προστασία του κλίματος» ανέφερε ο Stephane Bourgeois, Επικεφαλής Ρυθμιστικών Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (EWEA).

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν της μέσα στις επόμενες εβδομάδες, οπότε και θα εκδώσει την Πράσινη Βίβλο αναφορικά με την ενεργειακή πολιτική για το 2030, τη στήριξη του Κοινοβουλίου για δεσμευτικό στόχο ΑΠΕ».

Οι ευρωβουλευτές κατήγγειλαν επίσης ως επιζήμιες για την εμπιστοσύνη των επενδυτών τις αναδρομικές αλλαγές που έχει υποστεί ο μηχανισμός στήριξης των ΑΠΕ σε διάφορα κράτη μέλη της Ε.Ε. περιλαμβανομένης της Ελλάδας.

Η ανωτέρω απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής σχετικά με την έκθεση Τζαβέλα για τον Οδικό Ενεργειακό Χάρτη του 2050.

Η Πράσινη Βίβλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να κυκλοφορήσει την 27η Μαρτίου.

πηγή:euro2day.gr

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.