Ο Ομπάμα τόνισε σε ομιλία του, τα οφέλη της ηλιακής ενέργειας για την αγορά εργασίας και το κλίμα

 
77 ενεργεια Fot 330χ2401 Ο Ομπάμα τόνισε σε ομιλία του, τα οφέλη της ηλιακής ενέργειας για την αγορά εργασίας και το κλίμα

Πρωταρχικής σημασίας για τον Ομπάμα, η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δηλώνει ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ θα πρέπει να αναλάβει δράση για την κλιματική αλλαγή:

Έτσι στην ομιλία του προς το έθνος στις 12/02/2013 δήλωσε ότι η κλιματική αλλαγή είναι απειλητική για τη ζωή για τις μελλοντικές γενιές, και τόνισε το ρόλο της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας ως λύση και την ικανότητα να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Στην πιό αποφασιστική ομιλία του μέχρι σήμερα για τα θέματα αυτά, ο Πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε να αναλάβει προσωπικά δράση για την προστασία του περιβάλλοντος. Εκτός από την ανάγκη για αύξηση των επενδύσεων στην επιστήμη και την έρευνα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών:

“Έχουμε διπλασιάσει το ποσό της ηλεκτρικής ενέργειας που παίρνουμε από την ηλιακή και την αιολική ενέργεια, και δημιουργήσαμε ήδη χιλιάδες καλές θέσεις εργασίας,” είπε ο Ομπάμα. “Αλλά για το καλό των παιδιών μας και το μέλλον μας, πρέπει να κάνουμε περισσότερα για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος. Αν το Κογκρέσο δεν ενεργήσει γρήγορα για να προστατεύσει τις μελλοντικές γενιές, τότε θα το κάνω εγώ”.

Πριν ξεκινήσει στην ομιλία του για την κλιματική αλλαγή και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο Πρόεδρος Ομπάμα τόνισε το έργο της πρώτης κυβέρνησης του υπέρ μιας ανεξάρτητης ενεργειακής τροφοδοσίας. Σ΄ αυτό ανήκουν οι μειωμένες εισαγωγές πετρελαίου και οι περιορισμοί στα βενζινοκίνητα οχήματα.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν σύντομα να καλύψουν τη διαφορά με τις άλλες χώρες,  που είναι ηγέτες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Με την εξαίρεση του λιγνίτη, η κυβέρνηση Ομπάμα έχει υποστηρίξει όλους τους πόρους για την παραγωγή ηλεκτρισμού. Το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Ενέργειας έχουν ενισχύσει την ανάπτυξη πόρων του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, η οποία περιελάμβανε, επίσης γεωτρήσεις σε δημόσια γη.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ομπάμα, το Υπουργείο Ενέργειας επένδυσε επίσης  στη νέα αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας και σε Ερευνητικά Προγράμματα (ARPA-E). Τόσο στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, όσο και στην εισαγωγή τεχνολογιών για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή ενέργεια, θα ακολουθήσουν περαιτέρω επενδύσεις που θα πρέπει να φθάσουν στο οικονομικό επίπεδο των επενδύσεωντου αγώνα δρόμου του διαστήματος.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.