Κάλεσμα της Greenpeace για καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας

 

Η Greenpeace καλεί τον κόσμο να στηρίξει τη νέα της δράση για την άμεση καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και τη διεκδίκηση μίας ουσιαστικής και δίκαιης οικονομικής ανάπτυξης μέσα από επενδύσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας.

homepage img Κάλεσμα της Greenpeace για καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειαςΣήμερα εκατομμύρια πολίτες στη χώρα αδυνατούν να πληρώσουν επαρκώς για θέρμανση. Επιπλέον, καταστάσεις όπως η αιθαλομίχλη και η ανεξέλεγκτη κοπή δέντρων επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον τρόπο ζωής. Η πραγματική αιτία του προβλήματος είναι ότι τα σπίτια είναι κατασκευασμένα με τρόπο που αδυνατούν να προσφέρουν σωστή και οικονομική θέρμανση, επιβαρύνοντας τα οικονομικά εκατομμυρίων νοικοκυριών και υποβαθμίζοντας κάθε σοβαρή προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

Την ίδια ώρα, οι αναπτυξιακές προτεραιότητες της κυβέρνησης φαίνεται να εξαντλούνται σεπολλά δισεκατομμύρια ευρώ σε λίγες μεγάλες κατασκευαστικές για ‘νέους αυτοκινητόδρομους’ .

Η Greenpeace ζητάει ανάλογα μεγάλες επενδύσεις για έργα εξοικονόμησης ενέργειας στα δημόσια, ιδιωτικά και εμπορικά κτίρια που μπορούν να επιφέρουν την επανεκκίνηση του κατασκευαστικού τομέα με δίκαιο και ορθολογικό τρόπο, να δημιουργήσουνπολύ περισσότερες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα σε δεκάδες διαφορετικές ειδικότητες, προϊόντα και υπηρεσίες.

Στην ιστοσελίδα: www.greenpeace.org/greece/krioneis-spiti-sou μπορούν  όλοι να υποστηρίξουν την δράση της και να στείλουν επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα ζητώντας του να αναγνωρίσει τις πραγματικές δυνατότητες των έργων εξοικονόμησης ενέργειας και να στηρίξει έμπρακτα ένα ευρύ και αποτελεσματικό πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων.

 
This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.