Με SMA μετατροπείς ο πρώτος ηλιακός-υβριδικός diesel σταθμός στη Νότια Αφρική, μεγέθους 1MW

 
111 Sunny Tripower 220x270 Με SMA μετατροπείς ο πρώτος ηλιακός υβριδικός diesel σταθμός στη Νότια Αφρική, μεγέθους 1MW

Η SMA βλέπει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης της παραγωγής ενέργειας με ηλιακά-ντίζελ υβριδικά συστήματα

Η SMA Solar Technology AG (Niestetal) εγκατέστησε στον πρώτο ηλιακό-υβριδικό diesel σταθμό στη Νότια Αφρική, μεγέθους ενός μεγαβάτ, φωτοβολταϊκούς μετατροπείς και έξυπνο σύστημα ελέγχου. Η εγκατάσταση με 4200 φωτοβολταϊκά πλαίσια και 63 μετατροπείς Sunny Tripower 17000TL της SMA, συμπληρώνει από τον Νοέμβριο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ντίζελ, του ορυχείου Cronimet  Chrome Mining SA (Pty) Ltd. Ο σταθμός παράγει 1,8 γιγαβατώρες από ηλιακή ενέργεια και περιορίζει σημαντικά το κόστος των καυσίμων του ορυχείου αλλά και τις εκπομπές CO2.

Η SMA βλέπει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης της παραγωγής ενέργειας με ηλιακά-ντίζελ υβριδικά συστήματα: “Για τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές σε απομακρυσμένες, αλλά ηλιόλουστες περιοχές, η ηλιακή ενέργεια είναι ένα οικονομικό και εξαιρετικά χρήσιμο συμπλήρωμα στις παραδοσιακές γεννήτριες ντίζελ,” λέει ο διευθυντής τεχνολογίας της SMA, Roland Grebe.

“Λόγω της υψηλής ηλιακής ακτινοβολίας, το κόστος των σταθμών αποπληρώνεται πολύ γρήγορα. Οι λύσεις μας ως εκ τούτου έχουν σχεδιαστεί για να ελέγχουν την παροχή ρεύματος,  είναι έξυπνες, ελαχιστοποιούν τόσο κόστος των καυσίμων όσο και τις εκπομπές CO2. Η επένδυση στο Thabazimbi στη Νότια Αφρική είναι το εμβληματικό έργο μας στον τομέα της βιομηχανίας για όλο τον κόσμο” συνεχίζει ο Roland Grebe.

Το ηλιακό-ντίζελ υβριδικό σύστημα στο Thabazimbi αποτελεί για την SMA ένα σημαντικό βήμα για την εκτός δικτύου παραγωγή ηλιακής ενέργειας. Επίσης τέτοιες λύσεις είναι σημαντικές για τη Νότια Αφρική, επειδή η χώρα έχει θέσει φιλόδοξους στόχους για την παροχή ενέργειας: Η χώρα στοχεύει μέχρι το 2030 να ανεβάσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών, με την ηλιακή, την αιολική, την υδροηλεκτική ενέργεια και τη βιομάζα στο 21% του ενεργειακού εφοδιασμού.

Η SΜΑ με εγκατεστημένη φωτοβολταϊκή ισχύ άνω των 25 γιγαβάτ είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στους ηλιακούς μετατροπείς. Και με τα ηλιακά-diesel υβριδικά συστήματα για τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές, οι βασικές ικανότητες της εταιρείας αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια: Εκτός από την εκτεταμένη εμπειρία για μεγάλα φωτοβολταϊκά συστήματα, η SMA διαθέτει δεκαετίες εμπειρίας στην ηλεκτροδότηση απομακρυσμένων περιοχών.

Για περισσότερα από 30 χρόνια, η εταιρεία έχει αναπτύξει λύσεις για την ηλεκτροδότηση απομακρυσμένων περιοχών με τα υβριδικά συστήματα που βασίζονται στην ηλιακή ενέργεια. Τα συστήματα αυτά παρέχουν ένα εύρος ισχύος 2 έως 300 κιλοβάτ και εφοδιάζουν από νοικοκυριά, μικρές επιχειρήσεις, μέχρι και ολόκληρες πόλεις.

Σε μικρά υβριδικά συστήματα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή ενέργεια, η αιολική ενέργεια ή το νερό αποτελούν τους κύριους προμηθευτές ενέργειας. Μια συνδεδεμένη γεννήτρια ντίζελ χρησιμοποιείται εδώ μόνο ως εφεδρική ασφάλεια για τις περιπτώσεις που δεν είναι διαθέσιμες οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αντίθετα, σε μεγάλους βιομηχανικούς χρήστες αντιστρέφονται ακόμη οι όροι:  Ηλιακά ντίζελ υβριδικά συστήματα συμπληρώνουν την παροχή ενέργειας από γεννήτριες ντίζελ.

 
This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.