DEGER: Φωτοβολταϊκά και σύστημα μπαταριών, είναι το μέλλον της καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας

 
Deger DEGER: Φωτοβολταϊκά και σύστημα μπαταριών, είναι το μέλλον της καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας

Το μέλλον της ηλιακής ενέργειας ανήκει στην αυτοκατανάλωση

H DEGERenergie GmbH (Horb, Γερμανία), ο κατασκευαστής φωτοβολταϊκών trackers,  εξηγεί ότι το κλειδί για τη ραγδαία εξάπλωση της πράσινης ενέργειας βρίσκεται στην αποκεντρωμένη παραγωγή ηλιακής ενέργειας για ιδιωτική χρήση. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται στις νέες καινοτόμες ολοκληρωμένες λύσεις ηλιακής ενέργειας της εταιρείας για την αυτάρκεια με συστήμα εντοπισμού του ηλίου και με σύστημα μπαταριών για την αποθήκευση.

Αυτή η ιδιωτική παραγωγή ηλιακής ενέργειας, έχει ήδη ξεκινήσει στη Γερμανία με τα πολλά φωτοβολταϊκά συστήματα που έχουν εγκατασταθεί σε στέγες ή σε μικρότερα ηλιακά πάρκα.  Εάν η ενέργεια που παράγεται κατ΄αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να περνά στα δημόσια δίκτυα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιείται άμεσα, θα επιφέρει στο μέλλον την ενεργειακή επανάσταση με πολύ φτηνή, καθαρή ενέργεια.

Προϋπόθεση για κάποιον να ξεφύγει από το δημόσιο δίκτυο και το συνεχώς αυξανόμενο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, είναι να εξασφαλίσει  επίσης, πρόσβαση στην ενέργεια αυτοπαραγωγής, όταν ο ήλιος δεν λάμπει. Σύμφωνα με την DEGER η λύση βρίσκεται σε φωτοβολταϊκά συστήματα με ενσωματωμένη αποθήκευση του ρεύματος και διαχείριση.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την πρώτη του ολοκληρωμένη λύση για την αυτοκατανάλωση. Η λύση συνδυάζει φωτοβολταϊκά, με τεχνολογία εντοπισμού MLD (MLD=μέγιστη ανίχνευση φωτός) και μπαταρία MSS με το ανάλογο σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας (MSS = Μέγιστη Ηλιακή Ενέργεια αποθήκευσης).

Το μέλλον μιας καθαρής ενεργειακής πολιτικής ανήκει σύμφωνα με την Deger στην ιδιοκατανάλωση, αφού μόνο έτσι δεν θα χρειάζεται να  μεταφέρεται το ηλεκτρικό ρεύμα σε μεγάλες ποσότητες,στα δίκτυα που θα πρέπει να επεκταθούν με επενδύσεις δισεκατομμυρίων.

Αυτό, ωστόσο, δεν είναι προς το συμφέρον των φορέων εκμετάλλευσης των γραμμών υψηλής τάσης ή προς τα συμφέροντα των μεγάλων προμηθευτών ενέργειας. Το επιχειρηματικό μοντέλο τους, με την παραγωγή και την μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας, στους πελάτες τους θα σταματήσει στην ουσία να υπάρχει. Το λόμπι αυτών των γιγάντων ενέργειας απέναντι στην πολιτική είναι ακόμη τεράστιο, ωστόσο στο μέλλον με την ανάπτυξη των συστημάτων αποθήκευσης της ηλεκτρικής ενέργειας αυτό το λόμπι θα εξασθενήσει με στροφή στην ιδιοκατανάλωση.

 
This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.