Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον υπέρ της εκστρατείας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

 
Bill Clinton Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον υπέρ της εκστρατείας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

O Κλίντον υπέρμαχος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Η έκθεση Solar Power International στο Orlando (Florida, ΗΠΑ), έκλεισε τις πύλες της στις 12/09/2012, με highlight την ομιλία του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Ο Κλίντον έχει διακριθεί τα τελευταία χρόνια ως υπέρμαχος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η ομιλία του αποτέλεσε μέρος της υποστήριξης  του Πρόεδρου Ομπάμα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, ωστόσο, επικρίνουν σκληρά την πολιτική του προέδρου Ομπάμα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η προεκλογική εκστρατεία των ρεπουμπλικάνων με υποψήφιο τον Mitt Romney περιλαμβάνει διαφημίσεις κατά του τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη χρηματοδότησή τους, με στόχο να δυσφημήσουν τον Ομπάμα. Ο Romney υπόσχεται να μην υποστηρίξει περισσότερο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εκφράζει την περιφρόνησή του κατά της αιολικής και της ηλιακής βιομηχανίας, καθιστώντας τες ως «χαριτωμένες», και αρνείται τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής.

Η επίσκεψη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στη Solar Power International και η ομιλία του, δείχνει ότι η ηλιακή ενέργεια στις ΗΠΑ γίνεται όλο και πιο σημαντική και ξεκαθαρίζει την θέση του δημοκρατικού κόμματος, η οποία είναι η προώθηση της ηλιακής και των άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Γιά πρώτη φορά στις ΗΠΑ εδώ και δύο χρόνα ο Οργανισμός Περιβάλλοντος, έχει αναλάβει την έρευνα του κλίματος και του περιβάλλοντος με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Η Ευρώπη ελπίζει στην επανεκλογή του Ομπάμα, για μια σύχρονη πολιτική υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

 
This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.