Παραγωγή πόσιμου νερού με την βοήθεια ηλιακής ενέγειας στο Abu Dhabi

 
ead solar desalination plan Παραγωγή πόσιμου νερού με την βοήθεια ηλιακής ενέγειας στο Abu Dhabi

Παραγωγή νερού με την βοήθεια ηλιακής ενέγειας στο Abu Dhabi

Στις 18/01/2012 το Υπουργείο Περιβάλλοντος του Abu Dhabi (EAD, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) ανακοίνωσε την ολοκλήρωση 22 μονάδων επεξεργασίας πόσιμου νερού, οι οποίες λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. Κάθε μία από αυτές μπορεί να παράγει 25.000 λίτρα πόσιμου νερού την ημέρα από ακαθάριστο ή από αλμυρό νερό.
Στις μονάδες αυτές ανήκει μια φωτοβολταϊκή επιφάνεια 300 τετραγωνικών μέτρων, με συνολική ονομαστική ισχύ 35 κιλοβάτ, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία αντλιών. Παράλληλα ένα σύστημα αντίστροφης όσμωσης δουλεύει με πίεση για να κερδίζει από το θαλασσινό νερό, μέσου μιας ειδικής μεμβράνης, πόσιμο νερό. Το παραγώμενο πόσιμο νερό μεταφέρεται με ένα υπόγειο αγωγό σε μια πισίνα, απ΄όπου μετά με τη βοήθεια των αντλιών περνάει στο σύστημα ύδρευσης. 

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του τονίζει, ότι η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επεξεργασία του νερού στην περιοχή αυτή. Το έργο είναι μέρος της στρατηγικής για την χρησιμοποίηση των τελευταίων καινοτομιών αλλά και οικολογικών μεθόδων για την παραγωγή και χρήση του νερού, έτσι ώστε οι αυξανόμενες για νερό ανάγκες στην περιοχή να ικανοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.