Ένα ηλιακό αυτοκίνητο το SolarWorld GT κάνει τον γύρο του κόσμου

 
1001 Solarworld GT Ένα ηλιακό αυτοκίνητο το SolarWorld GT κάνει τον γύρο του κόσμου

Ηλιακό αυτοκίνητο SolarWorld GT

Ο γύρος του κόσμου είναι η αποστολή του πειραματικού αυτοκινήτου SolarWorld GT. Πάνω στην αλλαγή του 2011/2012, το ηλιακό αγωνιστικό αυτοκίνητο διέσχισε την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, και έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του ταξιδιού του. Τώρα η ομάδα της SolarWorld GT είναι στο δρόμο για το Σαν Φρανσίσκο, απ ‘ όπου θα διασχίσει  την βορειοαμερικανική ήπειρο.

Το SolarWorld AG αποτέλεσμα των ερευνών του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών του Bochum της Γερμανίας είναι το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο, το οποίο κάνει τον γύρο του κόσμου χωρίς πρόσθετα καύσιμα ή έχτρα παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Εάν το πείραμα τελείωσει με επιτυχία, τότε το SolarWorld AG  θα καταρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ σαν το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο που κατάφερε να διανύσει μιά τέτοια απόσταση.
Από την έναρξη τον Οκτώβριο του 2011, η SolarWorld GT έχει καλύψει μέχρι τώρα μια πορεία περίπου 5.000 χλμ, μέσα από πόλεις της Αυστραλίας, καθώς και ερήμους, και οροσειρές της Νέας Ζηλανδίας. 30.000 χιλιόμετρα απομένουν ακόμη μέσα σε τέσσερις ηπείρους,  μέχρι η ομάδα να ολοκληρώσει το ταξίδι της.
Το SolarWorld GT πήρε μέρος το 2011 στο Παγκόσμιο διαγωνισμό Solar Challenge στην Αυστραλία όπου και του απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο σχεδιασμού για το καλύτερο και πιο καινοτόμο ηλιακό αυτοκίνητο. Έτσι, το βραβείο κέρδισε για τρίτη συνεχή χρονιά το SolarWorld και η ομάδα του στο Bochum.

 
This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.