Αποθήκευση ενέργειας σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίας με διάρκεια «ζωής» 30 χρόνια

 
23 %CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B7 %CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1 Fot 330x220 Αποθήκευση ενέργειας σε επαναφορτιζόμενες μπαταρίας με διάρκεια «ζωής» 30 χρόνια

Μπαταρίες με "αιώνια" διάρκεια ζωής

H νέα ανακάλυψη που έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Stanford στην Αμερική, θα μας επιτρέπει σύντομα να χρησιμοποιούμε τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ως αποθήκες ενέργειας με διάρκεια ζωής περίπου 30 χρόνια.

Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια, είναι σήμερα η λύση στην παραγωγή ενέργειας αλλά όταν πέφτει ο ήλιος και σταματά ο άνεμος, σταματά η παραγωγή ενέργειας και χρειαζόμαστε εφεδρικές πηγές ενέργειας, οπότε η αποθήκευση ενέργειας αποτελεί την καλύτερη λύση.

Στο Πανεπιστήμιο, ανέπτυξαν ένα νέο ηλεκρόδιο μπαταριών, με δυνατότητα επιβίωσης 40.000 κύκλων φόρτισης/αποφόρτισης, αρκετό για περίπου 30 χρόνια χρήσης στο δίκτυο. Αυτή η μακροζωία, είναι αποτέλεσμα του υλικού που χρησιμοποιήθηκε, του σιδηροκυανιούχου χαλκού. Αυτή η ένωση του χαλκού έχει κρυσταλλική δομή που επιτρέπει την εύκολη μετακίνηση φορτισμένων ιόντων μέσα από το ηλεκτρόδιο. Βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις του, η ένωση αυτή χρησιμοποιείται σε πολύ μικρές συστάδες νανοσωματιδίων, αποτελούμενα από μόλις 100 άτομα.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://www.4green.gr

 
This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.