Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον

 
30 %CF%86%CF%85%CF%84%CE%B1 fot 330x250 Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ Οίκον

''Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ' Οίκον"

Σε Ομιλία  του  ο Υφυπουργός  ΠΕΚΑ, κ. Μανιάτης στην εκδήλωση της Εθνικής τράπεζας ”Πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον: Νέα κατεύθυνση και ευκαιρίες” αναφέρθηκε στην στρατηγική και τις παρεμβάσεις για την εξασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας, και την προστασία του περιβάλλοντος.

Είπε χαρακτηριστικά: «Η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί το μεγαλύτερο ενεργειακό κοίτασμα της χώρας μας που δυστυχώς συνεχίζει να παραμένει απολύτως ανεκμετάλλευτο.

Στην Ελλάδα, οι ετήσιες ενεργειακές δαπάνες μόνο των δημόσιων κτηρίων ξεπερνούν τα 450 εκ. ευρώ. Συνολικά, ο κτηριακός τομέας που είναι υπεύθυνος για το 36% της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης, περιλαμβάνει πάνω από 3.500.000 κτήρια που έχουν κατασκευαστεί πριν τη χρονιά ισχύος του κανονισμού θερμομόνωσης (1980), άρα είναι ενεργειακά σπάταλα και απροστάτευτα.

Μόνο για εισαγωγή πετρελαίου θέρμανσης κάθε χρόνο η χώρα δαπανά 2 δις ευρώ. Άρα ένας ρεαλιστικός στόχος εξοικονόμησης ενέργειας της τάξης του 20-25% στη θέρμανση σημαίνει εξοικονόμηση 500.000.000 ευρώ κάθε χρόνο και αυτό στην πιο σπάταλη ενεργειακά χώρα ολόκληρης της Ευρώπης. Κεντρικός στόχος της ενεργειακής μας πολιτικής είναι, το σπάταλο Ελληνικό κτίριο να γίνει ένα πράσινο κτίριο.»

Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, έχουν ήδη προωθηθεί δράσεις χρηματοδότησης με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 70 εκατ.Ευρώ

Διαβάστε την ομιλία στο link: http://www.ypeka.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.