Η αγορά των μικρομετατροπέων θα τετραπλασιαστεί μέχρι το 2017

 
111 Sunny Tripower 244x300 Η αγορά των  μικρομετατροπέων θα τετραπλασιαστεί μέχρι το 2017

Νέος μικρομετατροπέας για οικιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις

Η εταιρεία έρευνας και στατιστικής IHS Α.Ε. ( Englewood , Κολοράντο ) δημοσίευσε μια νέα έκθεση , σύμφωνα με την οποία, η αγορά των μικρο – inverter θα φτάσει μέχρι το 2017 τον όγκο των 2,1 γιγαβάτ ( GW) και ως εκ τούτου θα είναι τέσσερις φορές  μεγαλύτερη από σήμερα.

Οι αγορές εκτός των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν  σημαντικά
Ενώ μέχρι στιγμής , η ζήτηση για μικρομετατροπείς περιορίζονταν κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ στα ιδιωτικά φωτοβολταϊκά συστήματα, τώρα το ενδιαφέρον εστιάζεται και σε μεγαλύτερα συστήματα, αφού η IHS αναμένει ότι οι τιμές για τους μικρο – μετατροπείς θα μειωθούν σημαντικά μέχρι το 2017 .

«Οι πολύ μικροί μετατροπείς χρησιμοποιούνται πολύ συχνά στις Ηνωμένες Πολιτείες , ιδιαίτερα στις ιδιωτικές μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας .  Το 2013 το μερίδιο αγοράς ξεπέρασε το 40 % », τονίζει ο αναλυτής της αγοράς IHS, Cormac Gilligan . “Ωστόσο , προκειμένου να διατηρηθεί ή να διευρυνθεί το μερίδιο αγοράς , η βιομηχανία μετατροπέων επικεντρώνεται στις περιοχές όπου η τεχνολογία δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί.”
Τα οφέλη των μικρομετατροπέων όπως η υψηλότερη ενεργειακή απόδοση , η ασφάλεια και το επίπεδο παρακολούθησης  κατά ενότητα, είναι ελκυστικά και για τα εμπορικά συστήματα φωτοβολταϊκών , ιδιαίτερα για τα μικρότερα έργα .

Η Βρετανία, η Γαλλία , η Ιαπωνία και η Αυστραλία είναι οι σημαντικές αγορές ανάπτυξης στο μέλλον
Ενώ το 2012 το 72% του συνόλου των μικρο-μετατροπέων πωλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, η IHS αναμένει ότι μέχρι το 2017 το ποσοστό των ΗΠΑ πηγαίνει πίσω στο 50% , αφού η  Βρετανία, η Γαλλία , η Ιαπωνία και η Αυστραλία είναι οι σημαντικές νέες αγορές.

Οι τιμές για τους μικρο-μετατροπείς συνεχίζουν να πέφτουν
Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής inverter SMA Solar Technology AG ( Niestetal, Γερμανία) και η Power-One ( Camarillo , CA , ΗΠΑ), έχουν φέρει αρκετούς νέους μικρο- μετατροπείς στην αγορά. Αυτό θα προκαλέσει πτώση των τιμών λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού.
Έτσι οι ερευνητές της αγοράς αναμένουν ότι οι τιμές θα πέσουν κατά 16 % από το τέλος του έτους . Η πίεση των τιμών θα συνεχιστεί και περαιτέρω στις παγκόσμιες πωλήσεις inverter και μέχρι το  2017 θα ανέλθουνν στα 700 εκατ. δολάρια ( € 524 εκατομμύρια) , αν και θα πωληθούν τέσσερις φορές περισσότερες μονάδες από σήμερα. Σήμερα , ο όγκος των πωλήσεων ανέρχεται σε 250 εκατ. δολάρια ( € 187 εκατομμύρια ) .

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ, ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.