Η Νέα Υόρκη προωθεί νέα φωτοβολταϊκά έργα 52 MW, με επιχορηγήσεις ύψους 46 εκατ. δολαρίων

 
6 panel geld fot 330x248 Η Νέα Υόρκη προωθεί νέα φωτοβολταϊκά έργα 52 MW, με επιχορηγήσεις ύψους 46 εκατ.  δολαρίων

Η Νέα Υόρκη προωθεί νέα φωτοβολταϊκά έργα 52 MW

Ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo υποστηρίζει την παραγωγή ηλιακής ενέργειας.

Η κυβέρνηση της πολιτείας της Νέας Υόρκης διαθέτει για την πρωτοβουλία “NY-Sun” 46 εκατομμύρια δολάρια (36 εκατομμύρια ευρώ) για την υποστήριξη 76 φωτοβολταϊκών έργων με συνολική ισχύ 52 MW. Οι μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας θα κατασκευαστούν σε 33 περιοχές, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς χώρους και θα συνδεθούν μέχρι το τέλος του 2013 στο δίκτυο. Αυτός είναι ο πρώτος γύρος του προγράμματος για την φωτοβολταϊκή ανάπτυξη στη Νέα Υόρκη.

Για το δεύτερο γύρο χρηματοδότησης, οι αιτήσεις έχουν ήδη γίνει, και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τρίτο γύρο λήγει στις 29.08.2013.

«Η πρωτοβουλία “NY-Sun” προωθεί τη διάδοση των φωτοβολταϊκών συστημάτων αλλά και την ιδιοκατανάλωση. Την ίδια στιγμή χτίζεται το μέλλον για τη βιομηχανία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και επιδυκνύεται για άλλη μια φορά, ότι η Νέα Υόρκη θέλει να καταλάβει τη θέση του  ηγέτη στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε ο Κυβερνήτης Cuomo.

Το πρόγραμμα υποστηρίζει τις νέες εγκαταστάσεις με χρηματοδότηση 0,88 δολάρια (ευρώ 0,69) ανά watt. Η ηλιακή ενέργεια που θα παράγουν οι νέοι σταθμοί, θα πρέπει να καταναλώνεται σε τοπικό επίπεδο και να μην πωλείται απευθείας στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας. Κάτω από ορισμένες συνθήκες, όταν δεν καταναλώνεται τοπικά μπορεί να ρέει στο δίκτυο.

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.