Νέοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί με συνολικά 400 MW σε διαγωνισμό στη Γαλλία

 
56 seat 330x3281 Νέοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί με συνολικά 400 MW σε διαγωνισμό στη Γαλλία

Φωτοβολταϊκά στη Γαλλία

Το γαλλικό υπουργείο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης φέρνει σε διαγωνισμό  φωτοβολταϊκά έργα συνολικής ισχύος 400 μεγαβάτ (MW). Οι νέες ηλιακές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να είναι μεγέθους τουλάχιστον 250 κιλοβάτ (kW).

Με την ανακοίνωση αυτή, η Γαλλία σκοπεύει να διπλασιάσει τους στόχους της για το 2013 και να αυξήσει την νέα ετήσια εγκατεστημένη ισχύ για το 2013 στο ένα γιγαβάτ. Για φωτοβολταϊκά συστήματα κάτω των 250 kW, υπήρξαν ήδη δύο διαγωνισμοί. Η  νέα πρόσκληση ισχύει για τις εγκαταστάσεις εδάφους (mounted συστήματα),  αλλά και βιομηχανικές εγκαταστάσεις ορόφου και carports.

Για να μην αδικούνται οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, δεν υπάρχει ανάγκη για τραπεζικές εγγυήσεις.  Ο διαγωνισμός περιελαμβάνει επίσης έργα με συμβολή στην έρευνα και την ανάπτυξη του κλάδου, ιδίως όσον αφορά τις καινοτομίες, για υψηλής ποιότητας ηλιακά κύτταρα.

Η Γαλλία στοχεύει να έχει εγκαταστήσει μέχρι το 2020 φωτοβολταϊκά συστήματα με συνολική ισχύ τα 5,4 GW. Επιπλέον στοχεύει σε ηλιακά συστήματα θέρμανσης για 7 εκατομμυρία νοικοκυριά!

Συνολικά, ο στόχος είναι η δημιουργία 100.000 έως 130.000 θέσεων εργασίας στον τομέα της ηλιακής ενέργειας στη Γαλλία.

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΡΚΑ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.