Η παγκόσμια ζήτηση φωτοβολταϊκών έφτασε στο 2012 τα 29 γιγαβάτ

 
giga pv Η παγκόσμια ζήτηση φωτοβολταϊκών έφτασε στο 2012 τα 29 γιγαβάτ

Όλοι οι αναλυτές προβλέπουν ότι η Κίνα το 2013, θα είναι η μεγαλύτερη αγορά φωτοβολταϊκών στον κόσμο

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Solarbuzz NPD, η παγκόσμια ζήτηση φωτοβολταϊκών αυξήθηκε στο 2012 στα 29 γιγαβάτ (GW). Η αύξηση του 4,6% σε σύγκριση με το 2011 είναι χαμηλότερη από τις προηγούμενες προβλέψεις των αναλυτών.

Η τελευταία “Marketbuzz” έκθεση εκτιμά ότι η ασιατική ζήτηση το 2012, έφτασε στα 8,69 GW και στην Κίνα, η ζήτηση προς το τέλος του έτους ήταν υψηλότερη από ό, τι στη Γερμανία.

“Πέρυσι, πολλοί ήλπιζαν στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών ότι η ζήτηση θα υπερβεί τα 30 GW”, δήλωσε ο κύριος αναλυτής Michael Barker της NPD Solarbuzz. ”Για να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης, η ζήτηση σε επίπεδο λιανικής θα έπρεπε το 2012 να ανέλθει στα περίπου 45 GW, ποσοστό κατά 50% μεγαλύτερο από την πραγματική ζήτηση.  Ωστόσο  οι ανασφάλειες και τα προβλήματα που χαρακτηρίζουν την τρέχουσα βιομηχανία φωτοβολταϊκών, δεν επέτρεψαν σημαντική αύξηση της ζήτησης: Ακόμη και οι εταιρείες που έχουν κερδίσει στο μερίδιο της αγοράς το 2012, τελικά είχαν σημαντικές απώλειες λειτουργίας. “
Το 2012 η ευρωπαϊκή ​​ζήτηση μειώθηκε σε 16,5 GW, μέγεθος αντιπροσωπεύει το 60% της παγκόσμιας ζήτησης. Το μερίδιο της Ευρώπης 2011 ήταν μόνο 68%. Η ζήτηση στη Βόρεια Αμερική ήταν 3,49 GW, που αντιστοιχεί στο μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς του 13%. Επίσης η Solarbuzz επισημαίνει ότι περισσότερο από το ένα τρίτο της ζήτησης της Βόρειας Αμερικής οφείλεται στην Καλιφόρνια.
Ο Michael Barker τονίζει ότι η αύξηση του μεριδίου της Κίνας της παγκόσμιας ζήτησης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 ενίσχυσε το ρόλο της χώρας στις πιο σημαντικές αγορές του κόσμου. Όλοι οι αναλυτές προβλέπουν ότι η Κίνα το 2013, θα είναι η μεγαλύτερη αγορά φωτοβολταϊκών στον κόσμο.
Η Solarbuzz προβλέπει για το 2013 μια ταχεία παγκοσμιοποίηση της βιομηχανίας φωτοβολταϊκών. Αυτό περιλαμβάνει την ανάπτυξη σε νέες περιοχές όπως η Λατινική Αμερική, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και ασιατικές αγορές. Ωστόσο, οι αβεβαιότητες σε πολλές από αυτές τις περιοχές μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη της αγοράς φωτοβολταϊκών.

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.