Επιτήρηση φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας από την SMA

 
SMA Cluster Controller Επιτήρηση φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας από την SMA

Το SMA Cluster Controller παρέχει ασφαλή επιτήρηση και έλεγχο.

Η SMA παρέχει ακόμα πιο αποτελεσματική λύση για την επιτήρηση και τον έλεγχο αποκεντρωμένων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας. Το νέο SMA Cluster Controller, σε συνδυασμό με τους υψηλής απόδοσης μετατροπείς στοιχειοσειράς SMA, αποτελεί την ιδανική λύση συστήματος.

Το SMA Cluster Controller παρέχει ασφαλή επιτήρηση και έλεγχο έως 75 μετατροπέων στοιχειοσειράς, χάρη στο βασισμένο σε Ethernet δίαυλο Speedwire και τον υψηλής απόδοσης διπύρηνο επεξεργαστή. Το σύστημα διαύλου υψηλής απόδοσης με τεχνολογία 100 Mbit/s εξασφαλίζει μέγιστες ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων για την επιτήρηση εγκατάστασης και τη γρήγορη επεξεργασία των δεδομένων μέτρησης, πληροφοριών λειτουργίας και εντολών συστήματος ελέγχου εγκατάστασης. Επίσης, οι ποικίλες δυνατότητες σύνδεσης των αισθητήρων επιτρέπουν την ακόμα πιο ακριβή αξιολόγηση της απόδοσης της εγκατάστασης. Η αξιολόγηση αυτή μπορεί να προβληθεί μαζί με άλλες πληροφορίες λειτουργίας μέσω του SMA Sunny Portal.

Δομοστοιχειωτό, (απο)κεντρωμένο, σύστημα
Σε κάθε αποκεντρωμένη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας με SMA Cluster Controller, εξασφαλίζεται η αποτελεσματική διαχείριση αυτής, χάρη στη δομοστοιχειωτή αρχιτεκτονική της. Ο ευέλικτος σχεδιασμός συστήματος συμπεριλαμβάνοντας οποιονδήποτε αριθμό συσκευών Cluster Controller, τον δίαυλο Speedwire και την κεντρική διαχείριση του έργου μέσω του SMA Power Plant Controller, εξασφαλίζει την ευέλικτη ρύθμιση της παραγόμενης ισχύος του φωτοβολταϊκού συστήματος. Το σύστημα μπορεί να επεκταθεί σε επαναλαμβανόμενες δομές, αφού επιπλέον Cluster μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις τρέχουσες ανάγκες.

Οι ειδικές λύσεις της SMA για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, καθιστούν δυνατή την ασφαλή και ολοκληρωμένη επιτήρηση εγκαταστάσεων ακόμα και στην κλίμακα μεγαβάτ. Έτσι επιτρέπουν τη μείωση κόστους και τη διασφάλιση της απόδοσης, ενώ παράλληλα πληρούν όλα τα πρότυπα και τις νομικές απαιτήσεις.

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.