Το μέλλον των φωτοβολταϊκών με την αρχή μιάς νέας εποχής, βρίσκεται στην ενεργειακή αυτάρκεια

 
32 tracker fot 330x219 Το μέλλον των φωτοβολταϊκών με την αρχή μιάς νέας εποχής, βρίσκεται στην ενεργειακή αυτάρκεια

Tο μέλλον των φωτοβολταϊκών σύμφωνα με τον Artur Deger βρίσκεται στην ενεργειακή αυτάρκεια

Σύμφωνα με την DEGERenergie GmbH (Horb aN, Γερμανία), κατασκευάστρια φωτοβολταϊκών συστημάτων εντοπισμού του ηλίου (Tracker), η μείωση των feed-in tariffs στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,  είναι όχι το τέλος της φωτοβολταϊκής εποχής , όπως κάποιοι υποθέτουν αλλά η πραγματική αρχή της, τονίζει η εταιρεία.

Ο Artur Deger, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της DEGERenergie τονίζει: “Η απομάκρυνση των κυβερνήσεων από τις επιδοτήσεις ήταν προβλέψιμη, αν και όχι σε τόσο γρήγορο ρυθμό. Επιχειρηματικά μοντέλα που αποδίδουν μόνο όταν δαπανώνται κρατικά χρήματα μπορούν να λειτουργήσουν μόνο βραχυπρόθεσμα. Η φωτοβολταϊκή αγορά σήμερα είναι σε θέση να αναπτυχθεί από μόνη της.”

Εν τω μεταξύ, οι τεχνολογίες ηλιακής ενέργειας καλυτερεύουν συνεχώς, αλλά και η διάθεση των καταναλωτών για την ενεργειακή επανάσταση, με κάθε αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας όλο και μεγαλώνει.

Έτσι το μέλλον των φωτοβολταϊκών σύμφωνα με τον Artur Deger βρίσκεται στην ενεργειακή αυτάρκεια. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις  μπορούν να ξεφύγουν έτσι από τις αυξανόμενες τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, με πλήρη αυτοπαραγωγή ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας.

Με την ανάπτυξη νέων συστημάτων αποθήκευσης της ενέργειας και έξυπνα συστήματα εντοπισμού του ηλίου, μπορούν κατοικίες και επιχειρήσεις να καταστούν ενεργειακά αυτόνομες με 100% ηλιακή ενέργεια.

Ένα βασικό σύστημα για την αυτάρκεια μιάς μονοκατοικίας με γραφείο και δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κοστίζει σύντομα γύρω στα 25.000 μέχρι 30.000  ευρώ, σύμφωνα με τον Artur Deger. Η διάρκεια ζωής της επένδυσης θα φτάνει τα 25 χρόνια.

Το αποτέλεσμα της έρευνας και της ανάπτυξης της DEGER είναι η ανάπτυξη νέων έξυπνων διαξονικών συστήματατων από την άνοιξη του 2013με μειωμένες τιμές σε σχέση με τα προηγούμενα συστήματα κατά 30 έως 40%.

Για το μέλλον η DEGER αναμένει ότι η τάση των μεγάλων επενδυτών, για την κατασκευή μεγάλων ηλιακών πάρκων, θα μειώνεται όλο και περισσότερο. H μείωση των μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων είναι η αρχή μιάς νέας εποχής για την ηλιακή ενέργεια με βάση της την ενεργειακή αυτονομία.

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ, ΣΚΕΠΕΣ and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.