SMA μετατροπείς: Κορυφαίος βαθμός απόδοσης για τον Tripower 20000TL High Efficiency της SMA

 
47 sma tripower1 330x323 SMA μετατροπείς: Κορυφαίος βαθμός απόδοσης για τον Tripower 20000TL High Efficiency της SMA

Tripower Inverter 20000TL High Efficiency της SMA

Με το Sunny Tripower 20000TL High Efficiency η SMA έφερε στην αγορά τον πρώτο μετατροπέα με διακόπτες ισχύος καρβιδίου πυριτίου, σπάζοντας για πρώτη φορά το όριο βαθμού απόδοσης μετατροπής του 99% για συσκευές μαζικής παραγωγής. Εστιάζοντας συνεχώς στα πιο σημαντικά μέρη ο μετατροπέας είναι πλέον ελαφρύτερος και οικονομικότερος από τη βασική έκδοση του Sunny Tripower.

Με τις σημαντικά χαμηλότερες απώλειες μεταγωγής το καρβίδιο του πυριτίου (SiC) θεωρείται το υλικό του μέλλοντος στον τομέα των ημιαγωγών ισχύος. Ωστόσο στους φωτοβολταϊκούς μετατροπείς χρησιμοποιούνται έως τώρα, μόνο, για τις αυτεπαγωγικές διόδους καθώς και στα πλαίσια ερευνητικών έργων και εργαστηριακών πρωτοτύπων. Οι λόγοι είναι από τη μία το συγκριτικά υψηλό κόστος, από την άλλη η αρκετά διαφορετική συμπεριφορά μεταγωγής των στοιχείων SiC, που καθιστά απαραίτητο έναν ευρύ επανασχεδιασμό της μονάδας ισχύος και μια αναθεώρηση των διαδικασιών ρύθμισης και ελέγχου. Η SMA απαντά σε αυτήν την πρόκληση έχοντας αναπτύξει με το Sunny Tripower 20000TL High Efficiency τον πρώτο φωτοβολταϊκό μετατροπέα με βάση τους διακόπτες ημιαγωγών SiC για μαζική παραγωγή. Στην επιτυχία αυτή συνέβαλαν, εκτός από τις δοκιμές διάρκειας ζωής στο κέντρο δοκιμών της επιχείρησης και τις 12μηνες δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες και η στενή συνεργασία με κατασκευαστές ημιαγωγών και μονάδων ισχύος.
Ο Sunny Tripower 20000TL High Efficiency που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση PVSEC 2011 και είναι διαθέσιμος από την Άνοιξη του 2012, προσφέρει έναν έως τώρα αξεπέραστο από όλες τις συσκευές μαζικής παραγωγής βαθμό απόδοσης άνω του 99%, με ενεργειακή αποδοτικότητα που είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξάρτητη από την τάση εισόδου και τη στιγμιαία ισχύ.
Αντίστοιχα υψηλός είναι και ο ευρωπαϊκός σταθμισμένος βαθμός απόδοσης (Euro-Eta): με 98,7% βρίσκεται περίπου κατά μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από τους κοινούς φωτοβολταϊκούς μετατροπείς. Επειδή η μέγιστη απώλεια ενέργειας παρά την αυξημένη ονομαστική ισχύ μειώθηκε περίπου κατά ένα τρίτο, η χωρητικότητα του περιβλήματος και το σύστημα αερισμού μπορούσαν να παραμείνουν όμοια με του Sunny Tripower 17000TL. Παρόλο που η συσκευή 20kVA διαθέτει το ίδιο υψηλής ποιότητας και πλήρως μεταλλικό κέλυφος για μέγιστη ασφάλεια, το βάρος του έχει μειωθεί κατά περίπου 12 κιλά.

 
This entry was posted in ΠΑΡΚΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.