Σημαντική ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ιαπωνία με τις νέες επιδοτούμενες τιμές κιλοβατώρας

 
1 Πάρκο μεγαλο 330x220 Σημαντική ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών στην Ιαπωνία με τις νέες επιδοτούμενες τιμές κιλοβατώρας

Ξεκινάει η feed-in tariff στην Ιαπωνία με 42 γιεν (0,42 ευρώ) ανά kWh

Πάνω στην ώρα, με την έναρξη των νέων ιαπωνικών επιδοτήσεων για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, στις 01/07/2012, η Kyocera (Κιότο, Ιαπωνία)  εγκαινιάζει φωτοβολταϊκό πάρκο ονομαστκής ισχύος  2,1 MW.

Ο όμιλος Kyocera και η θυγατρική του ομίλου SoftBank,  SB Energy Corp, που ειδικεύεται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατασκεύασαν και ξεκίνησαν την λειτουργία του πρώτου μέρους ηλιακού πάρκου (2,1 MW) με συνολική προβλεπόμενη παραγωγική ικανότητα 4,2 μεγαβάτ (MW).

Η Kyocera εδώ και 30 χρόνια  ξεκίνησε την πρωτοβουλία  ενός ερευνητικού κέντρου στην Ιαπωνία, για την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών κυττάρων και κατάφερε ως πρώτη εταιρεία στον κόσμο την μαζική βιομηχανική παραγωγή κυψελών πολυκρυσταλλικού πυριτίου.

Η ιαπωνική κυβέρνηση υποστηρίζει την επέκταση των μεγάλων φωτοβολταϊκών σταθμών, ξεκινώντας από τον Ιούλιο την επιδότηση της τιμής της κιλοβατώρας από μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας. Για μονάδες μεγαλύτερες από  δέκα κιλοβάτ, η feed-in tariff  βρίσκεται στα 42 γιεν Ιαπωνίας (0,42 ευρώ) ανά kWh, για την διάρκεια 20 ετών. Μικρότερες μονάδες επιδοτούνται με την ίδια τιμή, αλλά για 10 χρόνια.

Ειδικοί εκτιμούν ότι η Ιαπωνία θα καταλάβει μέχρι το 2013, ένα φωτοβολταϊκό μερίδιο στην παγκόσμια αγορά της τάξης του 10 έως 15%. Η συνολική εγκατεστημένη δυναμικότητα φωτοβολταϊκής ενέργειας στην Ιαπωνία προβλέπεται να ανέλθει μέχρι το τέλος του 2013 σε περίπου 3 γιγαβάτ (GW).

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΠΑΡΚΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.