Παρέμβαση ΠΑΣΕΓΕΣ για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών

 
20 tracker Fot 330x165 Παρέμβαση ΠΑΣΕΓΕΣ για τα φωτοβολταϊκά των αγροτών

Κίνδυνος πλήρους εκτροπής και ακύρωσης εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών σταθμών από επαγγελματίες αγρότες

Για κίνδυνο πλήρους εκτροπής και ακύρωσης στην πράξη της πρωτοβουλίας για την εγκατάσταση Φ/Β σταθμών από επαγγελματίες αγρότες, κάνει λόγο σε επιστολή του προς τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
«Όπως είναι γνωστό, οι επαγγελματίες αγρότες, οι οποίοι  έχουν υλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τις αδειοδοτικές διαδικασίες εγκατάστασης Φ/Β σταθμών  σε ιδιόκτητη γεωργική γη, βρίσκονται σε αδιέξοδο λόγω του ουσιαστικού αποκλεισμού της πρόσβασής τους σε δανειακά κεφάλαια αλλά και της αδυναμίας χρηματοδότησης των επενδύσεών τους αποκλειστικά από ίδιους πόρους εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης, στην οποία βρίσκονται.
Σαν απόρροια του γεγονότος αυτού εμφανίζεται από πλευράς τους αδυναμία εκπλήρωσης των προβλεπόμενων από την αδειοδοτική διαδικασία όρων (χρηματοοικονομικών, χρονικών κ.λ.π.) με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία τους να έχει ήδη ή να κινδυνεύει άμεσα να απωλέσει την δυνατότητα ένταξής της στις προβλεπόμενες από το ν. 3851/2010 διαδικασίες στο πρόγραμμα εγκατάστασης αγροτικών φωτοβολταϊκών.
Κατά συνέπεια κρίνεται απόλυτα επιβεβλημένη η επαρκής χρονική παράταση όλων των προβλεπόμενων προθεσμιών στις αδειοδοτικές διαδικασίες των Φ/Β σταθμών των επαγγελματιών αγροτών.
Με δεδομένα το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών αγροτών για  την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών αλλά και τα ιδιαίτερα σημαντικά για τη χώρα μας οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από την δημιουργία και ανάλωση πρόσθετων εισοδημάτων στην Περιφέρεια, παρακαλούμε για τον καθορισμό συνάντησης μαζί σας, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες του όλου θέματος.»

Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://www.paseges.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΚΑ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.