Οι θέσεις του ΣΕΦ για τα όσα προβλέπονται για τις ΑΠΕ στο 2ο μνημόνιο

 
73 %CE%91%CE%A0%CE%95 Fot 330%CF%87230 Οι θέσεις του ΣΕΦ για τα όσα προβλέπονται για τις ΑΠΕ στο 2ο μνημόνιο

Οι θέσεις του Συνδέσμου Εταιρείων Φωτοβολταϊκών ΣΕΦ για τις ΑΠΕ

O Σύνδεσμος Εταιρείων Φωτοβολταϊκών ΣΕΦ, με επιστολή στο ΥΠΕΚΑ εκφράζει τις ανησυχίες του για τις ΑΠΕ, με βάση όσα προβλέπονται στο 2 μνημόνιο.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Η αναφορά και μόνο των ΑΠΕ στο δεύτερο Μνημόνιο έχει προκαλέσει ανησυχία στην αγορά. Κι αυτό γιατί οι επενδύσεις σε ΑΠΕ, και ιδίως στα φωτοβολταϊκά, αποτελούν σήμερα τον μόνο ίσως αναπτυσσόμενο κλάδο σε μια κλυδωνιζόμενη οικονομία. Οτιδήποτε θα μπορούσε να κλονίσει επομένως την εμπιστοσύνη των επενδυτών (Ελλήνων και ξένων), μόνο καλές υπηρεσίες δεν προσφέρει στη χώρα. Πόσο μάλλον που η αναφορά στις ΑΠΕ στο δεύτερο Μνημόνιο έγινε λίγες μόνο μέρες μετά την απομείωση των εγγυημένων τιμών για τα φωτοβολταϊκά κι ενώ η αγορά προσπαθούσε να προσαρμοστεί στις αλλαγές.

Το μοντέλο ενίσχυσης των φωτοβολταϊκών που εφαρμόζεται στη χώρα μας είναι το πιο ευέλικτο σε σχέση με όλες τις άλλες μορφές ΑΠΕ, ενσωματώνει ήδη πολλές από τις προτάσεις του Μνημονίου (σταδιακή απομείωση ταρίφας και προσαρμογή της στο κόστος της τεχνολογίας) και οποιαδήποτε αλλαγή, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη φάση, θα οδηγούσε σε περιπέτειες τη μόνη αγορά που στέκεται ακόμη όρθια στη χώρα.»

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο link:http://www.helapco.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΚΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.