Η πρώτη ηλιοθερμική μονάδα Lebrija της Ισπανίας μπήκε σε λειτουργία

 

 

ηλιοθερμική Lebrija Η πρώτη ηλιοθερμική μονάδα Lebrija της Ισπανίας μπήκε σε λειτουργία

Ηλιακή θερμοηλεκτρική μονάδα Lebrija της Ισπανίας

Η ηλιακή θερμοηλεκτρική μονάδα Lebrija στη Νότια Ανδαλουσία της Ισπανίας μπήκε από τα μέσα του Γενάρη 2011 σε λειτουργία. Το έργο με δυναμικότητα 50 μεγαβάτ (MW) θα παρέχει καθαρή ηλεκτρική ενέργεια για μέχρι 30.000 ισπανικά νοικοκυριά.
Με τη Siemens και την τοπική Valoriza η κατασκευή του έργου ολοκληρώθηκε στις 27/12/2011 και καταχωρήθηκε από την περιφερειακή κυβέρνηση της Ανδαλουσίας στο «RIPRE» μητρώο για την επιδότηση τιμής της κιλοβατώρας.
Η Siemens και η Valoriza είναι υπεύθυνοι απο κοινού για την λειτουργία και συντήρηση της εγκατάστασης.
Σε όλα τα Τεστ αποδείχτηκε η πλήρη λειτουργία  όλων των συστημάτων της μονάδας παραγωγής ενέργειας,  όπως η Siemens σε ανακοίνωσή της ανέφερε. Η Siemens κατασκεύασε για το έργο Lebrija ολόκληρο το ηλιακό πεδίο, συμπεριλαμβανομένων και των εξαρτημάτων, όπως τους ηλιακούς δέκτες, συλλέκτες, καθρέφτες, και ατμοστρόβιλο. Η ισπανική Valoriza ήταν υπεύθυνη για την εγκατάσταση, και την κατασκευή του συστήματος μεταφοράς της θερμότητας.

Πως λειτουργεί μιά ηλιοθερμική μονάδα; Στις μονάδες ηλιοθερμικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, καθρέφτες  συγκεντρώνουν την ενέργεια του ήλιου και μ’ αυτή θερμένεται πετρέλαιο σε περίπου 400 βαθμούς Κελσίου, το οποίο απελευθερώνει την θερμική ενέργεια του στο νερό που τελικά εξατμίζεται. Ο παραγώμενος ατμός κινεί με υψηλής πίεση έναν στρόβιλο, ο οποίος με την σειρά του μέσω μιας γεννήτριας μετατρέπει τη μηχανική σε ηλεκτρική ενέργεια.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΚΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.