Ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο

 
3 calc fot sunblog 330x248 Ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο

Ρύθμιση των οφειλών

Υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες αποσαφηνίζονται ρυθμίσεις του Ν 4152/2013 και του Ν. 4079/2012 σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών προς το Δημόσιο και τις έμμεσες τεχνικές ελέγχου των φορολογητέων εισοδημάτων θα υπογράψει σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.

Συγκεκριμένα με τις αποφάσεις θα αποσαφηνίζονται λεπτομέρειες της ρύθμισης για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών και θα προσδιορίζονται οι προϋποθέσεις για την διαγραφή χρεών προς το δημόσιο τα οποία χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

Ακόμη, θα περιγράφεται το νέο σύστημα επιλογής υποθέσεων για τακτικό φορολογικό έλεγχο, το οποίο θα βασίζεται αποκλειστικά σε μεθόδους και κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, αλλά και οι νέοι μέθοδοι έμμεσου ή τεκμαρτού προσδιορισμού των ακαθαρίστων εσόδων και των καθαρών εισοδημάτων των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών.

Τέλος, θα καταργείται η υποχρέωση να ελέγχονται όλες οι φορολογικές δηλώσεις των επιχειρήσεων για τα τελευταία 10 χρόνια και θα θεσπίζεται ένα νέο σύστημα με το οποίο θα καθιερώνεται η υποχρέωση ελέγχου μίας μόνο χρήσης και η επέκταση του ελέγχου σε μία ή περισσότερες προηγούμενες χρήσεις μόνο στην περίπτωση που εντοπίζονται ουσιαστικές φορολογικές παραβάσεις για τις οποίες υπάρχουν υπόνοιες ότι έχουν διαπραχθεί και στις παλαιότερες διαχειριστικές περιόδους.

 
This entry was posted in ΝΟΜΟΙ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.