ΡΑΕ: Κατάργηση της κλιμακωτής χρέωσης στα οικιακά τιμολόγια

 
47 rae 330x1603 ΡΑΕ: Κατάργηση της κλιμακωτής χρέωσης στα οικιακά τιμολόγια

Η ΡΑΕ προτείνει για τη λιανική αγορά την άρση των στρεβλώσεων στα τιμολόγια

Κατάργηση της κλιμακωτής χρέωσης στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος και δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ στη χονδρεμπορική αγορά ενέργειας, περιλαμβάνονται στις προτάσεις της ΡΑΕ για την αναδιοργάνωση της αγοράς ηλεκτρονικής ενέργειας που έδωσε στη δημοσιότητα μετά το τέλος της δημόσιας διαβούλευσης.

Η ΡΑΕ προτείνει για τη λιανική αγορά την άρση των στρεβλώσεων στα τιμολόγια. Κατά την απελευθέρωση των τιμολογίων λιανικής την 1η Ιουλίου του 2013 λέει η ΡΑΕ τα τιμολόγια θα πρέπει να αντανακλούν πλήρως το κόστος προμήθειας. Για τους οικιακούς πελάτες λέει πως θα πρέπει να καταργηθεί η τιμολογιακή διάκριση μεταξύ των κατηγοριών που ορίζονται βάσει τετραμηνιαίας κατανάλωσης. Δηλαδή ζητά την κατάργηση της κλιμακωτής χρέωσης. Έτσι προτείνει 2 κατηγορίες τιμολογίων μία ενιαία χρέωση για όλες τις ώρες κατανάλωσης και μία με ζωική χρέωση (χρέωση ημέρα και νύχτα – για όσους έχουν νυχτερινό ρεύμα).

Ζητά επίσης τη διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Προτείνει την απεξάρτηση των λογαριασμών ρεύματος από τα δημοτικά τέλη, ΕΕΤΗΔΕ, κλπ.

Ζητά ακόμη τη μείωση του ΕΦΚ στην ενέργεια.

Εξάλλου προτείνει νέου τύπου χονδρεμπορικής αγοράς από το 2015. Μέχρι τότε εισηγείται τη δημοπράτηση λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ, με σκοπό οι προμηθευτές να τη διαθέτουν στους πελάτες λιανικής για την επίτευξη χαμηλότερων τιμών ρεύματος.

 

 
This entry was posted in ΝΟΜΟΙ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.