Τροπολογία για την έκτακτη εισφορά στις ΑΠΕ

 
3 ενεργεια οικονομια fot 330x220 Τροπολογία για την έκτακτη εισφορά στις ΑΠΕ

Έκτακτη εισφορά στους παραγωγούς ενέργειας από ΑΠΕ

Το πακέτο των μέτρων για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με την έκτακτη εισφορά στο τζίρο των μονάδων ΑΠΕ είναι πολύ πιθανόν να ενταχθεί, με τη μορφή τροπολογίας στο πολυνομοσχέδιο με τα «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, κ.λπ.», το οποίο κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή.

Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι σχετικές διατάξεις έχουν ήδη κατατεθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος στην γραμματεία της κυβέρνησης, προκειμένου να προωθηθούνί στη Βουλή. Η έκτακτη εισφορά θα επιβληθεί για δύο χρόνια και θα διαφοροποιείται ανάλογα με την τεχνολογία ΑΠΕ, με την υψηλότερη επιβάρυνση να προβλέπεται για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς, γύρω στο 20%, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι μικρές υδροηλεκτρικές μονάδες θα εξαιρεθούν. Το υπουργείο ετοιμάζει και «τρίτο πακέτο», από το οποίο θα προκύπτει η σταδιακή απελευθέρωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, που μάλλον θα οδηγήσουν σε αύξηση το πρώτο εξάμηνο 2013. Εξετάζονται πάντως αλλαγές στους μηχανισμούς διαμόρφωσης των τιμών, όπως η Οριακή Τιμή Συστήματος κ.λπ., προκειμένου να μετριαστεί η τελική επιβάρυνση.

πηγή: imerisia.gr

 
This entry was posted in ΝΟΜΟΙ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.