Παράλογα χαρακτηρίζει η greenpeace τα μέτρα του ΥΠΕΚΑ για τα φωτοβολταϊκά

 
105 oikologiki katastrofi Fot 330x248 Παράλογα χαρακτηρίζει η greenpeace τα μέτρα του ΥΠΕΚΑ για τα φωτοβολταϊκά

Πρώτο πακέτο μέτρων για φωτοβολταϊκά

Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η greenpeace καταδικάζει τις νέες αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ για το πάγωμα νέων φωτοβολταϊκών και κατηγορεί για συνέχιση των στρεβλώσεων στην αγορά της ενέργειας με πρόσχημα τα φωτοβολταϊκά.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στο όνομα της διάσωσης της αγοράς ενέργειας και με πρόσχημα την προστασία των καταναλωτών ο υφυπουργός κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου, Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 4 μ.μ., ανακοίνωσε το πάγωμα της αγοράς φωτοβολταϊκών στην Ελλάδα!»

«Αποτελεί ίσως παγκόσμια πρωτοτυπία ότι, ενώ στο δελτίο τύπου του ΥΠΕΚΑ αναγνωρίζονται οι χρόνιες στρεβλώσεις στην αγορά ενέργειας ως η αιτία των προβλημάτων ρευστότητας και επιβάρυνσης των καταναλωτών, ακολουθούν συγκεκριμένα μέτρα που ουδεμία σχέση έχουν με την επίλυση αυτού του προβλήματος, αλλά απλά τερματίζουν την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών.»

«Η ‘λύση’ του κ. Παπαγεωργίου οδηγεί την Ελλάδα σε ακριβές μονάδες ορυκτών καυσίμων και αυξημένη εξάρτηση από ενεργειακές εισαγωγές. Με αυτά τα μέτρα, απειλείται με κατάρρευση ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες πυλώνες ανάπτυξης της χώρας, με μία αγορά 25.000 θέσεων εργασίας και επιστρέφουμε σε αναπτυξιακές νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών. Τις νοοτροπίες εκείνες που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση.»

www.greenpease.gr

 
This entry was posted in ΝΟΜΟΙ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.