Kατά προτεραιότητα εξέταση αιτημάτων για προσφορές Σύνδεσης Σταθμών ΑΠΕ

 
54 admie 620x230 Kατά προτεραιότητα εξέταση αιτημάτων για προσφορές Σύνδεσης Σταθμών ΑΠΕ

Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Σε εφαρμογή της παρ. 13 του άρθρου 39 του ν. 4062/2012 (ΦΕΚ 70), που αφορά την εξέταση κατά προτεραιότητα, υπό προϋποθέσεις, αιτημάτων για χορήγηση Προσφοράς Σύνδεσης σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής από Α.Π.Ε. για τους οποίους υποβλήθηκαν αιτήσεις για χορήγηση άδειας παραγωγής στην ΡΑΕ προ της δημοσίευσης του ν. 3851/2010, ανακοινώνονται τα εξής:

Οι ενδιαφερόμενοι κάτοχοι αδειών παραγωγής οι σταθμοί των οποίων εμπίπτουν στις παραπάνω διατάξεις καλούνται έως τις 30.06.2012 να προσκομίσουν:

  1. Επιστολή επιβεβαίωσης του ενδιαφέροντός τους για χορήγηση Προσφοράς Σύνδεσης,  με υπαγωγή των σταθμών τους στις ανωτέρω  διατάξεις.
  2. Εγγυητική Επιστολή σύμφωνα με τα οριζόμενα στη υποπαράγραφο β) της παρ. 13 του Άρθρου 39 του ν. 4062/2012.
  3. Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων (Ε.Π.Ο) ή Πρότυπο Περιβαλλοντικών Δεσμεύσεων (Π.Π.Δ.)

Για σταθμούς παραγωγής με ονομαστική ισχύ μικρότερη ή ίση των 8 MW, τα ως άνω δικαιολογητικά θα προσκομίζονται στον ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας), υπέρ του οποίου θα εκδίδεται και η εγγυητική επιστολή.

Για σταθμούς παραγωγής με ονομαστική ισχύ μεγαλύτερη των 8 MW, τα ως άνω δικαιολογητικά θα προσκομίζονται στον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) υπέρ του οποίου θα εκδίδεται και η εγγυητική επιστολή.

Η εξέταση των αιτημάτων για την έκδοση των Προσφορών Σύνδεσης θα γίνει με βάση την ημερομηνία συμπλήρωσης των αντίστοιχων φακέλων με τα ως άνω δικαιολογητικά, για κάθε υποβληθέν αίτημα.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: www.admie.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΟΜΟΙ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.