Έλλειψη ρευστότητας 20 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική αγορά

 
6 euro fot sunblog 330x248 Έλλειψη ρευστότητας 20 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική αγορά

Μελέτη σκοπιμότητας, για τη σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου

Έλλειψη ρευστότητας ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική αγορά εντοπίζει η μελέτη σκοπιμότητας, για τη σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, της Oliver Wyman. Στην εμπιστευτική μελέτη που παρουσιάζει σήμερα η «Καθημερινή», επισημαίνεται ότι μια αύξηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων κατά 5-6 δισεκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση του ΑΕΠ κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Το στοιχείο αυτό και μόνο αποδεικνύει τη σημασία της δημιουργίας του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, το οποίο θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τις τράπεζες, οι οποίες, σύμφωνα με τη μελέτη, στη δεδομένη οικονομική συγκυρία δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της χρηματοδότησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, καθώς βρίσκονται στη φάση της ανακεφαλαιοποίησης και της αναδιάρθρωσης των υφιστάμενων δανείων. Οι σχετικές αυξήσεις κεφαλαίου ολοκληρώθηκαν μόλις στις αρχές του μήνα. Μάλιστα, η μελέτη εκτιμά ότι για τη διαδικασία της απομόχλευσης, που συνήθως διαρκεί επτά χρόνια, θα απαιτηθεί στην περίπτωση της Ελλάδας περισσότερος χρόνος.

Ως γνωστόν, το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο θα χρηματοδοτήσει περιφερειακά έργα υποδομής και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω κυρίως της συνεπένδυσης στα σχέδια αυτά, θα έχει έδρα το Λουξεμβούργο και θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Οπερ σημαίνει ότι για να παράσχει χρηματοδότηση, θα πρέπει προηγουμένως να πληρούνται ορισμένες και συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

πηγή: kathimerini.gr

 
This entry was posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.