Προχωρεί η δημιουργία της Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας

 

 

bank Προχωρεί η δημιουργία της Ελληνικής Επενδυτικής Τράπεζας

Ελληνική τράπεζα επενδύσεων υπό δημιουργία

Θετικά φαίνεται πως αντιμετωπίζει η γερμανική κυβέρνηση τη δημιουργία μίας ελληνικής επενδυτικής τράπεζας, ενός «Αναπτυξιακού Ταμείου για την Ελλάδα», όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι προχωρούν οι διαβουλεύσεις για την υλοποίηση του πρότζεκτ.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε στη Φραγκφούρτη μία πρώτη παρουσίαση των χαρακτηριστικών του Ταμείου σε ομάδα της γερμανικής τράπεζας KfW, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται σειρά επαφών με ελληνικούς και διεθνείς επενδυτικούς φορείς για να συμμετάσχουν στο Ταμείο.

Θετικές γνώμες φέρονται να έχουν εκφράσει ήδη τα ιδρύματα Ωνάση και Νιάρχου, ενώ το πρότζεκτ εξετάζουν ο ΣΕΒ και η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Παράλληλα προγραμματίζεται παρουσίαση του έργου στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ως τα τέλη Μαΐου, καθώς και συνάντηση με τη γαλλική Caisse de depots. Σκοπός των παρουσιάσεων είναι η εναρμόνιση των προσπαθειών με την εμπειρία και τη γνώση των συγκεκριμένων φορέων.

Εχει υπάρξει ενδιαφέρον και από την κυβέρνηση του Κατάρ, ενώ θετικά θα μπορούσε να συμβάλει η πρωτοβουλία ομογενών Hellenic Initiative.

To Tαμείο έχει στόχο την άντληση κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση κρίσιμων τομέων της οικονομίας. Θα λειτουργεί σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε. με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Το Ταμείο θα χρηματοδοτηθεί από τρεις τύπους κεφαλαίων, χωρίς να απαιτούνται πρόσθετοι πόροι από τις ευρωπαϊκές χώρες.

 
This entry was posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.