Επενδυτικό κλαμπ για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

 
ESPA Επενδυτικό κλαμπ για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

επενδυτικό κλαμπ

Ένα νέο επενδυτικό κλαμπ με στόχο τη δραστηριοποίηση στην Ελλάδα και την Κύπρο “γεννήθηκε” στο Λονδίνο. Όπως μετέδωσε το βρετανικό έντυπο Financial Mirror η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσης αναμένεται να γίνει το καλοκαίρι.
Η ιδρυτική ομάδα του “Hellenic Investment Club” απαρτίζεται από επενδυτικούς τραπεζίτες, επαγγελματίες του private equity, διαχειριστές hedge funds και venture capitalists. Ο ιδρυτής του κλαμπ είναι αθηναϊκής καταγωγής, χρηματοπιστωτικός παράγοντας του Λονδίνου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του περιοδικού το κλαμπ ειδικεύεται στην εξαγορά και την ανάδειξη ελληνικών εταιρειών μεσαίου μεγέθους (10 εκατ. με 100 εκατ. ευρώ).
«Το επενδυτικό μοντέλο μας δημιουργεί αξία, καθοδηγώντας την λειτουργική βελτίωση, υποστηρίζοντας την οργανική ανάπτυξη και χρηματοδοτώντας τις απαραίτητες εξαγορές» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κλαμπ, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να αναπτύξει πάνω από 200 εκατ. ευρώ σε κεφάλαια.
Το επίκεντρο των επενδυτικών κεφαλαίων είναι οι εξαγορές καθιερωμένων εταιρειών αλλά τα μέλη του εν λόγω ομίλου θέλουν επίσης να υποστηρίξουν την επιτάχυνση της υλοποίησης καινοτόμων ιδεών μέσω καθιερωμένων venture capitals σε Λονδίνο, Αθήνα αλλά και τη Σίλικον Βάλεϊ.
Πηγή του δημοσιεύματος αναφέρει ότι η ιδρυτική ομάδα επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων της Κύπρου ότι το “Hellenic Investment Club” σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί και στην Κύπρο μέχρι τα τέλη του έτους.

 

 
This entry was posted in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.