Τα βραβεία Καινοτομίας της Intersolar Europe 2012

 
80 intersolar 330x248 Τα βραβεία  Καινοτομίας της Intersolar Europe 2012

Ιntersolar 2012

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, έγινε στις 13/06/2012, στη μεγαλύτερη έκθεση στον κόσμο της βιομηχανίας ηλιακής ενέργειας, την Intersolar Europe στο Μόναχο, η απονομή των βραβείων Intersolar AWARD. Το διεθνές βραβείο αποδίδεται σε τρείς κατηγορίες:
1. φωτοβολταϊκά προϊόντα και υπηρεσίες
2.ηλιοθερμικά προϊόντα και υπηρεσίες
3.τεχνολογία παραγωγής

και απονέμεται σε εννέα εταιρείες – τρεις εταιρείες ανά κατηγορία.

Νικητές στα φωτοβολταϊκά προϊόντα και υπηρεσίες
1. Η MBJ Services GmbH, (Αμβούργο, Γερμανία) με το “Κινητό εξεταστικό κέντρο” για τον έλεγχο της απόδοσης των φωτοβολταϊκών μονάδων. Η πρώτη λύση που συνδυάζει διάφορες μεθόδους μέτρησης για μονάδες ηλιακής ενέργειας, όπως η συμπερίληψη της τρέχουσας τάσης και χαρακτηριστικά, ηλεκτροφωταύγειας και υπέρυθρες ακτίνες.

2. Η SolarEdge Technologies GmbH, (Grasbrunn, Γερμανία) με τον βελτιστοποιητή απόδοσης των ηλιακών στοιχείων. Ο “βελτιστοποιητής ηλεκτρικής ενέργειας” μεγιστοποιεί την παραγωγή ενέργειας από κάθε μονάδα, μεταβάλλοντας την αναλογία της τάσης και του ρεύματος κατά την τρέχουσα βέλτιστη, και είναι συμβατός με όλους τυποποιημένους μετατροπείς.

3. Η Solon Corporation (Tucson, ΗΠΑ) με το νέο σύστημα τοποθέτησης ταράτσας “SOLON SOLquick“. Η βάση είναι από το εργοστάσιο πλήρως ενσωματωμένη στην ηλιακή μονάδα, η οποία είναι κατάλληλη για τοποθέτηση σε διάφορους τύπους στέγης – ενώ η εγκατάσταση δεν απαιτεί γείωση, επειδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέταλλο.

Νικητές στα ηλιοθερμικά προϊόντα και υπηρεσίες
1. Η εταιρεία Soltigua – Laterizi Gambettola SRL, (Gambettola , Ιταλία), κατάφερε την ανάπτυξη των παραβολικών συλλεκτών χαμηλού κόστους και υψηλής αποτελεσματικότητας, για πρώτη φορά με τη χρήση λεπτού γυαλιού από καθρέφτη. Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από την υψηλή απόδοση της λύσης.

2. Η Tigi Ltd., Petah (Tikva, Iσραήλ)  με τον „Honeycomb Collector“ ανέπτυξε ένα σύστημα θερμικής προστασίας για τους ηλιακούς συλλέκτες. Με βάση ένα διαφανές πολυανθρακικό κάλυμμα προφυλάσσει την ηλιόλουστη πλευρά του συλλέκτη και εμποδίζει τις απώλειες θερμότητας. Σύμφωνα με τους κριτές μια πρωτοποριακή λύση ως αποδοτική προστασία από υπερθέρμανση με τη νέα σχεδίαση, και χρήση πλαστικών υλικών.

3. Η TVP Solar SA, (Genf, Ελβετία) με τον επίπεδο συλλέκτη „MT-Power“και την ιδιαίτερα υψηλή θερμική απόδοση. Η τεχνολογία του ηλιακού συλλέκτη Keymark βασίζεται στο συνδυασμό υψηλής μόνωσης κενού και γεωμετρίας, όπου η ροή του υγρού ανταλλαγής θερμότητας γίνεται πλήρως υπό κενό. Η κριτική επιτροπή εντυπωσιάστηκε από την καλή σχέση τιμής-απόδοσης του επίπεδου συλλέκτη και την πιθανή ανάπτυξη νέων εφαρμογών για την ηλιακή ενέργεια.

Οι νικητές στην κατηγορία τεχνολογία παραγωγής φωτοβολταϊκών
1. Η Isra Surface Vision GmbH, (Darmstadt, Γερμανία)  κατάφερε με μια πρωτοποριακή τεχνολογία ανίχνευση βλάβης, να δοκιμάζει τα ηλιακά κύτταρα κατά τη διάρκεια της παραγωγής τους. Μια ιδιαίτερα καινοτόμα λύση, όπου η κριτική επιτροπή αξιολόγησε την ταχύτητα της ανάλυσης και την ακρίβεια του εντοπισμού σφαλμάτων.

2. Η Pasan Α.Ε., (Neuchatel, Ελβετία), έχει αναπτύξει τη “SPOTLIGHT 1sec” ένα ηλιακό κύτταρο δοκιμαστή, το οποίο χαρακτηρίζεται από την υψηλή ταχύτητα μέτρησης για τη μέγιστη ακρίβεια μέτρησης. . Η κριτική επιτροπή επαίνεσε το πατενταρισμένο σύστημα επικοινωνίας, το οποίο χαρακτηρίζεται από εύκολη συντήρηση και την εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής.

3. Η Schmid GmbH (Freudenstadt, Γερμανία) σε συνεργασία με την Schott Solar AG, ανέπτυξε μία νέα τεχνολογία επιμετάλλωσης την “TinPad” με την αποφυγή χρήσης ασημιού στο πίσω μέρος της ηλιακής κυψέλης. Τα κριτήρια για την απονομή έδωσε κυρίως η εξοικονόμηση του κόστους των πρώτων υλών και η μείωση των βημάτων της διαδικασίας για την παραγωγή κυττάρων.

 
This entry was posted in EVENTS, ΔΙΕΘΝΗ. Bookmark the permalink.

Comments are closed.