ΡΑΕ για Ηλεκτρικό ρεύμα: «Φρένο» σε κακοπληρωτές που αλλάζουν εταιρείες

 
1 energia fot 330x248 ΡΑΕ για Ηλεκτρικό ρεύμα: «Φρένο» σε κακοπληρωτές που αλλάζουν εταιρείες

ΡΑΕ για Ηλεκτρικό ρεύμα: «Φρένο» σε κακοπληρωτές που αλλάζουν εταιρείες

Tρεις εναλλακτικές προτάσεις που περιορίζουν τη δυνατότητα ενός καταναλωτή να μεταπηδήσει σε άλλε εταιρία προμήθειας ηλεκτρισμού εφόσον δεν έχει εξοφλήσει την προηγούμενη έθεσε χθες σε δημόσια διαβούλευση η ΡΑΕ, προκειμένου να ελεγχθεί το φαινόμενο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που όπως η ίδια η Ρυθμιστική Αρχή υπογραμμίζει «τείνουν να προκαλέσουν ασφυξία ταμειακής ρευστότητας στην ενεργειακή αγορά».

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί στις 2 Νοεμβρίου.

Η πρώτη πρόταση προβλέπει την αναστολή αλλαγής προμηθευτή εφόσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η εντολή αλλαγής εκπροσώπησης θα ενεργοποιείται ξανά όταν εξοφληθούν οι οφειλές.

Το δεύτερο σχήμα προβλέπει περιορισμένη αναστολή της αλλαγής προμηθευτή εφόσον υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και συγκεκριμένα αν η οφειλή υπερβαίνει ένα ανώτατο ποσό ή ανεξαρτήτως ποσού όταν έχει ήδη προηγηθεί εντολή απενεργοποίησης από τον υφιστάμενο προμηθευτή.

Τέλος, η τρίτη εναλλακτική δίνει τη δυνατότητα αλλαγής προμηθευτή μετά από διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών με ποινή την αποσύνδεση κατ’ εντολή του προηγούμενου προμηθευτή σε περίπτωση μη τήρησης του διακανονισμού.

Πηγή:imerisia.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.