Η Mercedes-Benz πουλά μπαταρίες για οικιακή χρήση

 
mercedes Η Mercedes Benz πουλά μπαταρίες για οικιακή χρήση

Η Mercedes-Benz πουλά μπαταρίες για οικιακή χρήση

Περίπου ένα μήνα αφότου η Tesla Motors ανακοίνωσε τις μονάδες Powerwall για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έρχεται η Daimler για να απαντήσει με την δική της πρόταση.

Η ιδέα είναι απλή για όσες εταιρείες διαθέτουν την τεχνογνωσία και έχουν ήδη εξελίξει σε κάποιο σημείο την τεχνολογία των μπαταριών για τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα. Γιατί αυτές οι μπαταρίες να μην χρησιμοποιούνται για οικιακή ή επαγγελματική χρήση συσσωρεύοντας ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές; Η Tesla παρουσίασε πρόσφατα το Powerwall και τώρα η Mercedes-Benz ανοίγει στην Γερμανία την λίστα με τις παραγγελίες, με τις πρώτες παραδόσεις για τον Σεπτέμβριο.

Για οικιακή χρήση θα υπάρχει συνδυασμός έως 8 στοιχείων των 2,5 kWh με το κορυφαίο πακέτο να φτάνει τις 20 kWh (περίπου διπλάσια χωρητικότητα από τo Powerwall της Tesla). Για επιχειρήσεις τα στοιχεία ξεκινούν από 5,9 kWh φτιάχνοντας «πακέτα» π.χ. των 500 kWh ή ακόμη και των 3.000 kWh για εξισορρόπηση τάσης σε μεγάλα δίκτυα. Η Daimler δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την τιμή της μπαταρίας της, αλλά οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα αρκετά χαμηλότερη από της Tesla ξεκινώντας από τις 3.500€.

Πηγή:www.newsauto.gr

 
This entry was posted in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.