Επιστολή ΣΠΕΦ προς ΡΑΕ για το μοντέλο Ενεργειακού Συμψηφισμού (Net -Metering)

 

63 spef loumakis 22x290 Επιστολή ΣΠΕΦ προς ΡΑΕ για το μοντέλο Ενεργειακού Συμψηφισμού (Net  Metering)

Επιστολή ΣΠΕΦ προς ΡΑΕ για το μοντέλο Ενεργειακού Συμψηφισμού (Net -Metering)

Ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) με σημερινή του επιστολή στη ΡΑΕ τονίζει τις θέσεις του συνδέσμου στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης που διεξάγετε για το σχήμα λειτουργίας του μοντέλου ενεργειακού συμψηφιςμού (Net Metering).

Ολόκληρη η επιστολή του ΣΠΕΦ:

´Αξιότιμε κε Πρόεδρε

Στα πλαίσια της διαβούλευσης που διεξάγετε, όσον αφορά το σχήμα λειτουργίας του μοντέλου ενεργειακού συμψηφισμού (Net – Metering) με σκοπό την έκδοση της εκ του Νόμου οριζόμενης Υπουργικής Απόφασης, παρακαλούμε βρείτε κατωτέρω τις θέσεις μας:

• Στο υπό διαβούλευση σχέδιο Υπουργικής Απόφασης δεν ορίζεται πως η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών υπό το σχήμα του Net Metering περιλαμβάνεται, συναθροίζεται και προσμετρείται στην επίτευξη των εκάστοτε τιθέμενων εθνικών στόχων – ορίων (π.χ. όπως εκ νέου τέθηκαν με τον ν. 4254) για την διείσδυση της τεχνολογίας των Φ/Β. Επειδή ωστόσο η προσθήκη νέας Φ/Β ισχύος υπό το Net Metering σε τεχνικούς όρους λειτουργίας-ευστάθειας δικτύου και κατ’ επέκταση συστήματος δεν εκφεύγει των περιορισμών που τίθενται εκ της στοχαστικότητας της εν λόγω παραγωγής, θεωρούμε την συμπερίληψη της στον εθνικό κάθε φορά στόχο-περιθώριο επιβεβλημένη. Παρακαλούμε όπως προβείτε σε προσθήκη σχετικής πρόβλεψης.

Κατά τα λοιπά εκτιμούμε ως εύστοχες τις προβλέψεις του υπό διαβούλευση σχεδίου Υπουργικής Απόφασης οι οποίες και συνάδουν με τις θέσεις και δημόσιες τοποθετήσεις μας διαχρονικά. Προς επίρρωση των ανωτέρω, επισυνάπτουμε πρόσφατο ΔΤ του Συνδέσμου μας αναλυτικά για το θέμα.

Για τον ΣΠΕΦ με εκτίμηση,
Στέλιος Λουμάκης – Πρόεδρος
Όλγα Αγγελοπούλου – Γεν. Γραμματέας´

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.