Η Ε.Ε. απέρριψε την καταγγελία της ΔΕΗ για τη διαιτησία με Αλουμίνιον

 
28 dikaiosini fot 330x248 Η Ε.Ε. απέρριψε την καταγγελία της ΔΕΗ για τη διαιτησία με Αλουμίνιον

Η Ε.Ε. απέρριψε την καταγγελία της ΔΕΗ για τη διαιτησία με Αλουμίνιον

Απορρίπτεται με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού με ημερομηνία 12 Ιουνίου, η καταγγελία της ΔΕΗ κατά της απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου για την υπόθεση της τιμολόγησης της βιομηχανίας Αλουμίνιον. Η απόφαση, που αφορά στην υπόθεση περί εικαζόμενης κρατικής ενίσχυσης από τη ΔΕΗ στην Αλουμίνιο με τη μορφή τιμής ηλεκτρικού ρεύματος κάτω του κόστους ως αποτέλεσμα της απόφασης της διαιτησίας, το αρμόδιο τμήμα, γνωστοποιείται σε επιστολή που υπογράφει ο προϊστάμενος της διοικητικής μονάδας κρατικών ενισχύσεων, της ΓΔ Ανταγωνισμού Joachim Lucking.

Σύμφωνα με την επιστολή, το αρμόδιο τμήμα έλαβε καταγγελία για χορήγηση εικαζόμενης κρατικής ενίσχυσης στην Αλουμίνιο, σχετικά με την οποία οι αρχές υπέβαλαν παρατηρήσεις. Το αρμόδιο τμήμα της ΓΔ Ανταγωνισμού έστειλε επιστολή προκαταρκτικών συμπερασμάτων στον καταγγέλοντα στις 6 Μαΐου ενώ ο καταγγέλλων απάντησε στην επιστολή προκαταρκτικών συμπερασμάτων στις 6 Ιουνίου αλλά δεν υπέβαλε περαιτέρω πληροφορίες που να τεκμηριώνουν την καταγγελία. Συνεπώς το αρμόδιο τμήμα της ΓΔ Ανταγωνισμού θεωρεί ότι η καταγγελία αποσύρθηκε.

Η απόφαση αυτή συνιστά ανατροπή στις σχέσεις της ΔΕΗ με τους μεγάλους ενεργοβόρους καταναλωτές όπως η Αλουμινιον και κατ’ επέκταση και άλλους καταναλωτές όπως η Λάρκο, με δεδομένο ότι μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης και αποφαίνεται ότι η διαιτητική απόφαση δε συνιστά κρατική ενίσχυση.

Πηγή:www.capital.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.