H Siemens στο συνέδριο Smart and Sustainable Cities 2014

 
siemens2 H Siemens στο συνέδριο Smart and Sustainable Cities 2014

H Siemens στο συνέδριο Smart and Sustainable Cities 2014

Ο Τομέας Κτιριακού Αυτοματισμού της Siemens Ελλάδος συμμετείχε ως χορηγός στο δεύτερο συνέδριο “Smart and Sustainable Cities”, το οποίο διοργανώθηκε στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο ΟΤΕ Academy, τον περασμένο Απρίλιο. Οι ομιλίες και οι παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν ανέδειξαν την επιτακτική ανάγκη να προωθηθεί ένα νέο σύγχρονο μοντέλο αστικής ανάπτυξης, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των πόλεων, την εξοικονόμηση πόρων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Σταύρος Μπουλταδάκης, Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ. και Υπεύθυνος Προώθησης Συστημάτων Ενεργειακής Διαχείρισης και Εξοικονόμησης Κτιρίων της Siemens, συμμετείχε ως ομιλητής στην ενότητα με θέμα την «Εξασφάλιση βιωσιμότητας και την προστασία της επένδυσης με τη χρήση ‘’Έξυπνων’’ Κτιριακών Αυτοματισμών».

Η παρουσίαση του κυρίου Μπουλταδάκη εστίασε στη συμβολή των κτιριακών αυτοματισμών στη βιωσιμότητα και στην ενεργειακή αποδοτικότητα ενός κτιρίου και – κατ’ επέκταση – στη συνολική προστασία των σχετικών επενδύσεων. Επιπλέον, η Siemens παρουσίασε ως έργο αναφοράς την ενεργειακή αναβάθμιση που πραγματοποίησε μέσω κτιριακών αυτοματισμών στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ηλιούπολης. Η εταιρεία ανέδειξε τα άμεσα και απτά οφέλη που προέκυψαν από τη συγκεκριμένη επένδυση.

Σημειώνεται ότι η Siemens προσφέρει μια πλήρη γκάμα λύσεων κτιριακού αυτοματισμού και συστημάτων HVAC (Heating, Ventilation, Air-Conditioning), τα οποία διακρίνονται από το προσιτό κόστος εγκατάστασης και την υψηλή αξιοπιστία, διασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα άνεσης, με τη βέλτιστη κατανάλωση ενέργειας και αντίστοιχα χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Οι λύσεις κτιριακού αυτοματισμού αποτελούν μέρος του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου της Siemens. Περίπου το 43% των συνολικών εσόδων της εταιρείας προέρχεται από «πράσινα» προϊόντα και λύσεις, αναδεικνύοντας τη Siemens σε έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών παγκοσμίως.

Το συνέδριο Smart & Sustainable Cities διοργανώθηκε από το περιοδικό Plant Management της Boussias Communications, υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Με τη συμμετοχή εκπρόσωπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αρμόδιων κρατικών φορέων και οργανισμών, αλλά και προμηθευτών καινοτόμων υπηρεσιών και τεχνολογιών, το συνέδριο αναδείχθηκε σε μια σημαντική πλατφόρμα για την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, την παρουσίαση προτάσεων και βέλτιστων πρακτικών, καθώς και την ανάδειξη των άμεσων και μελλοντικών προκλήσεων για τα αστικά κέντρα.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.