Υποχρεωτική δήλωση του e-mail στην Εφορία

 
3 calc fot sunblog 330x248 Υποχρεωτική δήλωση του e mail στην Εφορία

Υποχρεωτική δήλωση του e-mail στην Εφορία

Να δηλώσουν το email τους και να αποκτήσουν, όσοι δεν έχουν, κωδικούς πρόσβασης στο Taxis καλεί τους φορολογουμένους ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης. Όσοι έχουν ήδη κωδικούς πρόσβασης και έχουν δηλώσει τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, θα πρέπει να την επικαιροποιήσουν μέσα στις επόμενες 30 ημέρες.

Στην περίπτωση που δεν ενημερώσουν για το email τους και η Φορολογική Διοίκηση τους στείλει οποιαδήποτε ειδοποίηση, δεν θα μπορούν να επικαλεστούν ως δικαιολογία «δεν έλαβα την ειδοποίηση γιατί έχω αλλάξει το email μου». Όπως ορίζεται σε εγκύκλιο του κ. Θεοχάρη «οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να επικαλούνται έναντι της Φορολογικής Διοίκησης οποιαδήποτε μεταβολή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέχρι το χρόνο ενημέρωσής της».

Αν δεν έχετε κωδικό πρόσβασης στο Taxisnet θα πρέπει να υποβάλλεται αίτηση στην ΔΟΥ για παραλαβή κλειδαρίθμου. Στη συνέχεια, στην επιλογή «Ο Λογαριασμός μου» στο δικτυακό τόπο www.gsis.gr θα πρέπει να δηλώσετε ή να επικαιροποιήσετε αν έχετε ήδη κωδικούς και έχει αλλάξει το email, στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) στην επιλογή «Διαχείριση Λογαριασμού».

Έτσι, όταν η Φορολογική Διοίκηση θέλει να ενημερώσει τον φορολογούμενο ότι πρέπει π.χ. να πληρώσει κάποια φορολογική του υποχρέωση θα τον ειδοποιεί με email ότι έχει μήνυμα στον «Λογαριασμό» του στο taxis στην επιλογή «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση- e Κοινοποιήσεις».

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.