Ο Υπουργός ΠΕΚΑ στο 5ο Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ-ΗΠΑ στις Βρυξέλλες

 
44 μαννιατης 330x240 Ο Υπουργός ΠΕΚΑ στο 5ο Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ ΗΠΑ στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ στο 5ο Συμβούλιο Ενέργειας ΕΕ-ΗΠΑ στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, συμμετείχε σήμερα στις Βρυξέλλες στο 5ο Συμβούλιο Ενέργειας, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, από κοινού με την Ύπατη Εκπρόσωπο κα Ashton και τον Επίτροπο Ενέργειας κ. Oettinger.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στη συνάντηση αυτή, ήταν ο ΥΠΕΞ, κ. Kerry, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό   Ενέργειας, κ. Ponemon.

Αντικείμενο των συνομιλιών ήταν οι εξελίξεις στα ζητήματα της ενεργειακής ασφάλειας, ενεργειακής τεχνολογίας και πολιτικής καθώς και τα επόμενα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθηθούν για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η ΕΕ στο Διατλαντικό διάλογο, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε. Στο πλαίσιο αυτο, μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη προώθησης μέτρων κλιματικής αλλαγής συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής απόδοσης και των Α.Π.Ε.

Αναφέρθηκε επίσης, στη σημασία των διασυνδέσεων ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου καθώς και της διαμόρφωσης ανταγωνιστικών τιμών μέσω της αποσύνδεσης των τιμών πετρελαίου από εκείνες του φυσικού αερίου.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε χαρακτηριστικά ότι το άνοιγμα του Νοτίου Διαδρόμου μέσω της ταχείας ανάπτυξης του αγωγού TAP αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό διαφοροποίησης οδών και πηγών ενέργειας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ.

Γενικότερα, στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ. Από το σύνολο των ομιλητών τονίσθηκε η αναγκαιότητα και η σημασία της διαφοροποίησης των οδών και των πηγών ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ, κάτι που μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για την ΕΕ.

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.