Πλήρωσες φόρους στην τράπεζα αλλά το taxis δεν το γνωρίζει!

 
taxisnet Πλήρωσες φόρους στην τράπεζα αλλά το taxis δεν το γνωρίζει!

Πλήρωσες φόρους στην τράπεζα αλλά το taxis δεν το γνωρίζει!

Μπορεί να πλήρωσαν εγκαίρως τις φορολογικές τους οφειλές, ωστόσο στο taxisnet εμφανίζονται ως αμελείς και οφειλέτες. Για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους ο λόγος οι οποίοι προχώρησαν στην εξόφληση των φόρων τους την περασμένη Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, δηλαδή την τελευταία ημέρα της σχετικής προθεσμίας.

Οι φορολογούμενοι αυτοί, αν και πλήρωσαν εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις μέχρι και χθες εμφανίζονταν στο taxisnet να χρωστούν τους φόρους που ξόφλησαν! Μάλιστα, χθες υπήρξαν αρκετά περιστατικά στις εφορίες όπου ενώ οι φορολογούμενοι είχαν εξοφλήσει την Παρασκευή τις οφειλές τους, η εφορία αρνήθηκε να τους χορηγήσει αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας επειδή εμφανίζονταν να χρωστούν.

Ας δούμε όμως και για ποιο λόγο δημιουργείται αυτό το πρόβλημα. Πλέον όλες οι πληρωμές φόρων γίνονται μέσω του τραπεζικού συστήματος. Τα ταμεία των εφοριών έχουν επί της ουσίας κλείσει. Οι τράπεζες συγκεντρώνουν ηλεκτρονικά όλες τις πληρωμές φόρων που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι μέσω των καταστημάτων τους και στο τέλος κάθε ημέρας ή την επόμενη ημέρα αποστέλλουν με ηλεκτρονικό τρόπο τα στοιχεία των πληρωμών στο υπουργείο Οικονομικών. Τα στοιχεία φορτώνονται στο σύστημα και στη συνέχεια ενημερώνεται η μερίδα κάθε φορολογούμενου για την εξόφληση του χρέους του.

Μόνο που στη διαδικασία αυτή παρουσιάζονται καθυστερήσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνουν και τις τρεις ή και τέσσερις ημέρες από την ημερομηνία της πληρωμής έως και την ενημέρωση της μερίδας του φορολογούμενου στο taxisnet. Επίσης έχουν καταγραφεί περιστατικά όπου ορισμένες τράπεζες αποστέλλουν στοιχεία των πληρωμών με χειρόγραφο τρόπο και πρέπει να περαστούν στο taxisnet.

Το πρόβλημα έχει απασχολήσει την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και αναζητούνται τρόποι προκειμένου να επιλυθεί. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συνδεθούν on line τα τραπεζικά καταστήματα με το taxisnet και όταν γίνεται μια πληρωμή να ενημερώνεται αμέσως το σύστημα. Προς το παρόν οι φορολογούμενοι θα πρέπει, πριν ζητήσουν αποδεικτικό ενημερότητας, να διαπιστώνουν αν στο taxisnet εμφανίζονται να έχουν αποπληρώσει όλες τις οφειλές τους.

Πηγή:capital.gr

 
This entry was posted in ΕΙΔΗΣΕΙΣ and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.